Intr-un comunicat de presa, primarul in functie Catalin Flutur arata ca va continua in instanta lupta pentru aflarea adevarului din noaptea alegerilor locale. O diferenta de doar 16 voturi in favoarea lui Cosmin Andrei  ii separa pe cei doi candidat. In urma numaratorii pe care PNL o considera cel putin dubioasa, a fost desemnat de catre BEJ,  Cosmin Andrei drept primar al orasului. Catalin Flutur si echipa de campanie au depus o serie de contestatii care acum au ajuns in mainile judecatorilor. La prima judecata, la Tribunalul Botosani, instanta a respins renumararea voturilor nule a celor din 18 sectii asa cum decisese BEC. Un mare avantaj in favoarea lui Cosmin  Andrei a fost faptul ca BEC, cel putin ciudat, nu si-a aparat si motivat in instanta decizia. Iata comunicatul:

„Era o decizie oarecum previzibilă, în condițiile în care documentele pe care le-am putut prezenta în primă instanță au fost relativ puține, atâtea câte am avut la dispoziție la momentul respectiv. Între timp am obținut zeci și zeci de probe concrete, indubitabile, referitoare la nereguli mari petrecute în cadrul procesului electoral.

Vom depune în recurs toate aceste probe, care arată cum s-au produs neregulile și chiar oferă indicii privind fraudarea alegerilor. Rezultatul real al votului exprimat de botoșăneni este cu totul altul și vom ajunge la el cu ajutorul Justiției. Va fi o lecție dură și pentru cei care cred că pot deturna voința cetățenilor pe căi necinstite.

Am depășit vremurile în care funcționa principiul lui Stalin că important este nu cum votează oamenii, ci cine numără voturile!”.