Fuziunea nefireasca intre Pro Romania si ALDE, decisa de la nivel central, provoaca adevarat tsunami in teritoriu unde calculele si toate declaratiile de prin conferinte de presa au fost rasturnate. Deja subordonati de PSD in Botosani, cei de la ALDE care s-au ales cu un post de vicepresedinte CJ se vad in postura de a alege o noua conducere, evident tot intre cele doua femei politiciene din Botosani: Mihaela Hunca si Roxana Turcanu. Cu siguranta cea din urma va dori sefia noului partid, sustinuta din umbra de sotul sau, Florin Turcanu, adevaratul lider ALDE Botosani.

ProALDERomania va da in Botosani atat viceprimar prin norocosul Toma, care va fi nevoit sa colaboreze fix cu cei care i-au desfiintat locul de munca de la Urban Serv, dar si vicepresedinte CJ. De fapt si de drept va da fix doua maini moarte, care vor asista de pe margine timp de 4 ani cum PSD isi va mari capitalul de imagine si cum ii va lasa din maini prin preajma alegerilor locale din 2024.

Istoric vorbind, ProALDERomania nu va avea absolut nici un cuvant de spus in administrarea orasului, se va multumi cu clientela pe functii si va tace malc, votand automat tot ce va vrea PSD sa se voteze. Practic, majoritatile in CJ si CL desi par precare, vor fi extrem de solide, unite de facilitatile pe care le ofera functiile proaspat obtinute. Doar, si nu este exclus, intr-o criza de nervi cum a mai avut in timp, Turcanu Florin sa cedeze si sa suceasca consiliul asa cum vrea el. Dar aici intervine abilitatea celor din PSD care vor sti sa cedeze fix ca sa-l multumesca.

Teapa, cel mai probabil si-o va lua independentul Silegeanu care de capul lui a reusit sa adune 5% din voturi. Unde sa mai incapa el pe lista plina de doritori de la ProALDERomania? Sigur, i s-a promis. Dar e politica si aici nici o promisiune nu are valabilitate.

Hunca si Federovici care se urasc visceral vor trebui sa colaboreze, la fel si Roxana cu cei din PSD pe care ii dispretuieste din tot sufletul. Dealtfel ea nu a facut nici un secret din faptul ca si-a dorit sa fie viceprimarul lui Flutur, dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Mai ales cand in targ, calculele le face votantul.

Totodata, nu ar fi de mirare ca in timp, dupa ce vor fi umiliti in alegerile generale, ProAlDERomania sa ajunga tot in buzunarul de la spate al lui PSD. Si atunci sa te tii de circ cu un mamut format din doritori de functii si avantaje, la conducerea judetului.

Nu am pomenit nimic de binele cetateanului pentru ca in aceasta ecuatie nu exista. Exista numai interese si negocieri, vanitati si razbunari.

Se anunta o toamna interesanta.