Soptica acuza liderii PSD de dezinteres in ceea ce priveste lupta cu Covid 19!

In cadreul unei conferinte de presa desfasurata ieri la sediul PNL din strada Teatrului, senatorul Costel Soptica a detaliat in fata jurnalistilor amanunte despre vizita ministrului sanatatii in Botosani. Presedintele PNL sustine ca in cadrul intalnirii cu ministrul s-a dezbracat haina politica si s-a vorbit aplicat, doar pe probleme de specialitate. La intalnire au fost prezenti directorii de spitale si factorii de raspundere din sistemul sanitar dar au lipsit primarul Cosmin Andrei si presedintele CJ Doina Federovici:

Cei doi, primarul si presedintele CJ stiau de intalnire cu ministru. Cu atat mai mult Doina Federovici care este vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta trebuia sa participe. Stia, a scris toata presa. Deacuma nu cred ca asteapta Doina Federovici sa fie chemata la intalniri cu famfara. Ea la oraa 16 nu stie cum sa rupa usa de la Palatul Administrativ sa plece acasa.

Cei de la PSD, prin vocea președintelui Doina Fedorovici, proaspăt aleasă președinte la Consiliul Județean au reclamat faptul că ministrul Nelu Tătaru ar fi refuzat să de întâlnească cu autoritățile locale. TOTAL FALS. Ministrul Tătaru a ajuns la Botoșani la Palatul Administrativ, clădire în care își au sediile atât Prefectura cât și Consiliul Județean. Deși se știa din cursul dimineții de vizita ministrului, aceasta fiind anunțată de toată presa locală, nimeni de la Consiliul Județean Botoșani sau Primăria Municipiului nu și-a arătat interesul să participe la întâlnirea cu ministrul Sănătății din sala de ședințe a Palatul Administrativ. Mai mult decât atât, președintele CJ, Doina Fedorovici a plecat de la birou imediat după încheierea programului de lucru, fără să-și arate interesul că ar vrea să participe la ședința de lucru care urma să aibă loc în clădirea unde-și are biroul. Ce ar fi trebuit să facă ministrul Sănătății?! Să o caute pe doamna Doina la sediul PSD sau acasă la ea pentru a o ruga frumos să participe la ședință?! În primul rând doamna președinte ar trebui să-și cunoască atribuțiile de serviciu , fișa postului, și din proprie inițiativă să se prezente la acea întâlnire la care au participat toți directorii de spitale din județ, prefectul județului, reprezentanții DSP, ISU etc.”

Iata principalele teme  dezbatute de autoritatile locale din sanatate cu ministrul Tataru:

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, continuă.

Ministerul Sănătății a finalizat distribuirea unei noi tranșe de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

În data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început campania de vaccinare prin distrubuția primelor 330 000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în acestă perioadă, specialiștii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel, și care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, gravide, persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, personal sanitar.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

de |2020-11-03T07:54:20+02:003 noiembrie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment