Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 , la Botoșani și nu numai s-a început o campanie de verificare a felului în care societățile comerciale aplică măsurile de diminuare a riscurilor pentru activitățile desfășurate în spațial public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți.
”Cer public instituțiilor angrenate în această acțiune și anume  stimabilului perfect  Dan Nechifor susținut de partidul PNL și pus peste în funcție  de Guvernul Orban, polițiștilor, inspectorilor sanitari, inspectorilor de muncă, inspectorilor de la Protecția Consumatorului și Poliției economice să folosească mai mult prevenția, avertismentul și apoi amendă, iar sancțiunea să fie aplicată numai acolo unde există motive extrem de solide.

Vă rog pe această cale să nu dați amenzi abuzive. Antreprenorii botoșăneni, precum și cetățenii, au trecut și încă trec printr-o perioada grea din cauza pandemiei de COVID-19 și din cauza măsurilor care au întârziat să apară de la Guvern pentru ajutorarea acestora și pentru relansarea economică.

Mai presus de atât , din cauza scenariului roșu, ați închis toate școlile, restaurantele, ați interzis spectacolele, nunțile și botezurile, fără să tineți  cont de faptul că focarele de infecție s-au realizat tocmai în instituții lae statului și  nu în mediul privat.
Atunci când se dă amendă să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și va rog să accentuați foarte mult necesitatea funcției de prevenție.
”Fac un apel către mediul de afaceri, pentru că suntem obligați să ne conformăm solicitărilor oficiale, dar nu trebuie să renunțăm la drepturile noastre: dacă suntem neîndreptățiți, putem și trebuie să ne căutăm dreptatea în justiție”, a spus Cătălin Silegeanu, vicepreședinte al Patronatului Național Român.
Pandemia această ar trebui să arate eficientă  guvernului și a autorităților delegate în fruntea orașului, cum se gestionează, protejează și cum se iau măsuri pentru a ajută mediul de afaceri economia, cetățenii și cum sunt susținuți în  a trece și face față acestei situații complicate care ne va aruncă cât de curând într-un scenariu sumbru .
Stimabili Guvernanți, ați închis Tot la Botoșani și chiar dacă ați luat această măsura (crezând că așa opriți răspândirea virusului) astăzi Municipiul Botoșani a ajuns la o rată de incidența de 4,24 îmbolnăviri la mia de locuitori. Poate ne luminați și pe noi cum calculați această rată și de unde știți voi exct câți locuitori sunt în municipiul respectiv județul Botoșani. Că tot ne spuneți că avem  foarte mulți morți, ba că avem foarte mulți bolnavi, câte teste s-au făcut în județ și cine ne garantează nouă, cetățenilor că aceste date sunt corecte?
În loc să veniți cu soluții ,gășiți de cuviință să speriați, să panicați , să amendati un județ întreg.

Analizați , cercetați , personalizați zonele apoi luați decizii ce pun în pericol economia unui oraș ,și respectiv a  unei  întregi țări!
Cetățenii municipiului Botoșani au trecut cu greu dar cu responsabilitate și au purtat masca când erau peste 30⁰ și în București ,Constanța toată lumea se distra și se bucură de vacanță.
Dacă tot s-a prezentat Ministrul Sănătății la Botoșani , de ce nu s-a organizat o întâlnire  serioasă cu autoritățile  locale, indiferent de culoarea politică,cu mediul de afaceri local și reprezentanții sindicatelor?Toți avem dreptul la opinii , păreri și  propuneri.
Dacă vei continuă cu amenzi , dacă veți continuă să speriați populația , dacă nu veți lua măsuri urgențe pentru I.M.M-uri veți  îngroapă Botoșaniul și micii întreprinzători, crezând că veți alungă virusul din Botoșani .
De ce nu ați luat măsuri de combatere a virusului? De ce nu împărțiți  măsti tuturor cetățenilor ?
De ce nu dezinfectați și curățați străzile? De ce nu ieșiți cu comunicate de presă în  care să asigurați cetățenii că faceți tot posibilul că ei să fie protejați,și că măsurile nu sunt pentru ai pedepsi !
În capul vostru cu mintea  supusă doar inițiativelor trasate că porunci de la București, îngropați irevocabil și iremediabil acest oraș .
Încetați  cu lupta împotriva economiei și a cetățenilor acestui oraș, că altfel îi aduceți cu bună știință în pragul colapsului și a falimentului, și în cazul cetățenilor la moarte.
Cu aceste actiuni și comunicate prin care provăduiti o stare de rău și de nenorociri, îndemnați cetățenii să nu aibă încredere în instituțiile și măsurile luate de instituții și autorități
Dacă nu sunteți în stare să vă asumați funcția, plecați acasă. Nu avem.nevoie de războiul.vostru politic și iresponsabil .
Domnule Primar, viceprimar, președinte consiliu local și județean, dragi consilieri alesi , domnule Prefect, așteptam măsuri clare și concrete.
Nu vă mai ascundeți în birouri , ați jurat credință și ați jurat să apărați cetățenii și acest județ .
Unde vă este experiența politică, administratică , economică pentru care oamenii v-au dat votul? Ati jurat ca veti face tot ce  stă în puterile și priceperea dumneavoastra pentru binele locuitorilor comunei/orașului/municipiului/județului. . .