COMUNICAT DE PRESĂ Pro România Botoșani: „Închiderea școlilor nu este o soluție pentru combaterea virusului Covid-19!”

Dacă vrem să demonstrăm că într-adevăr ne pasă de copiii acestei țări, nu trebuie să-i privăm de la educație.

Noua restrictie impusă de Guvern, de a închide toate unitățile școlare, începând de luni, indiferent de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte, a fost luată chiar în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face apel la țările din Europa să lase școlile deschise. Astfel că, pe lângă unitățile de învățământ închise în municipiul Botoșani, unde a fost declarat scenariul roșu de Covid-19 se vor alătura și unitățile școlare din tot județul nostru.

Consider că școlile trebuie să rămână deschise iar cele deja închise să se redeschidă, în condițiile în care toți specialiștii avertizează că privarea de educație va avea efecte mai grave asupra țării decât pandemia Covid-19, mai ales că școala nu contribuie semnificativ la răspândirea virusului.

Faptul că se închid și  unităţi de învăţământ din localităţi şi zone care se află sub rata de incidenţă de 3 la mia de locuitori, ne demonstrează încă o dată că deciziile luate de acest Guvern, clar nu sunt în interesul copiilor.  În aceste situații, este necesar ca școlile să rămână deschise pentru ca elevii să poată beneficia de un act educaţional de calitate.

Prin adoptarea acestei măsuri, de  închiderea tuturor unităților de învățământ, România intră în grupul restrâns al țărilor europene care anunță închiderea școlilor, alături de Cehia, Polonia, Lituania. Cele mai multe state mențin deschise școlile, total sau parțial. Educația în lockdown este în contradicție cu toată Europa.

Totuși, să nu uităm că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban închid școlile pentru 2 milioane de elevi și le deschid doar pentru alegerile parlamentare, din 6 decembrie. Ne-au zis că nu au în plan măsuri mai drastice, ne-au spus că analizează redeschiderea școlilor, dar se pare că ne-au mințit. Mai apoi, în seara de dinaintea campaniei electorale, ne-au anunțat că România se închide. În seara alegerilor ce ne vor anunța oare?

Soluția cu care vine PRO România pentru rezovarea aceastei situații privind școlile, este  implementarea unui sistem recurent de testare pentru copii și profesori. Nu putem să-i privăm pe elevi de educație, iar anul 2020 este un an pierdut din acest punct de vedere, dacă se va continua în sistem online. Să nu uităm că sunt 9 luni în care PNL nu a făcut nimic benefic pentru învățământul românesc.

Este inacceptabil să-i bulversăm pe copii cu școala online. Este revoltător că închidem școlile pentru elevi doar ca să le deschidem pe 6 decembrie pentru alegeri, iar asta doar pentru ca PNL să ia toată puterea. Trebuie să-i oprim!

 

Roxana Florentina Țurcanu, candidatul PRO România pentru Senatul României

Realizat la comanda Partidului PRO Romania Botoșani , de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar  11200008.
de |2020-11-07T11:27:39+02:007 noiembrie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment