Alegerile ne-au demonstrat ca nu conteaza pe cine pui stampila. Iata un cumul de factori!

A inceput campania electorala, pe 5 decembrie vor fi alegeri. In pofida celor declarate, aceste alegeri le doresc toti, unii chiar chiuie de eligibili ce sunt. Dar nu asta e problema ca mascaresc politicienii votul trimitand pe banii nostri in parlament tot soiul de ciufuliti, roscati sau penali. (n-am nimic cu cei roscati, e doar o figura de stil, daca nu intelegeti nu cititi mai departe).

Problema e ca din nou, cei care vor numara voturile vor fi numiti de partide din randul celor mai zelosi membri. Va rog frumos, dati-le o dictare ceva si niste adunari basic, cu numere de maxim 3 cifre. De clasa a treia. Acesta sa fie testul suprem pentru alegerea celor care pe 5 decembrie vor numara si vor face procesele verbale.

Tineti minte ca in Romania oricat s-ar demonstra ca 2 + 2 = 4, pentru unii da 9. Daca e in favoarea partidului sau candidatului preferat. Iar instanta ii crede pe cuvant, nu mai repara nimic. Ca de aia e instanta si e intangibila. La Botosani judecatorii au inventat o noua disciplina: analiza matematica bazata pe procedurile dreptului civil, unde tot timpul rezultatele sunt aproximative. 

Dictarea e mai importanta decat credeti. Un scris frumos, organizat, curat, denota buna crestere si efectuarea temeinica a celor 8 clase gimnaziale. Nu mai exista riscul sa apara pe vreun proces verbal cifra 8 facuta din 2 sau cifra 9 facuta din 3. Un simplu calculator si o imprimanta intr-o sectie de votare ar fi rezolvat aceasta problema. Dar, unde si-ar mai fi exersat membrii de partid din sectiile de vot talentele de falsificatori?

Extrem de importanta este si numirea membrilor BEJ si BEM. Pana acum PSD a dat 3-0 la toata lumea in ceea ce priveste modul in care au ales si calitatea persoanelor trimise acolo sa le apere interesele. Are reprezentanti buni, care se vede ca stiu carte spre deosebire de unii candidati carora le reprezinta interesele.

In ceea ce priveste presedintii BEM si BEJ nu ne putem astepta decat tot la niste judecatori pensionari, cu gineri sau nurori pe functii dobandite politic, care sa nu aiba curaj sa spuna ca 2 si cu 2 fac 4. O sa faca tot 5 sau 9 sau 8 cat or sa vrea politicienii sa iasa. Si judecatorul isi va lua suta de milioane frumos, rudele isi vor pastra serviciile si castigatorii vor fi multumiti. Pana la urma de asta nu are incredere lumea in justitie. Ca habar nu au matematica si cand sunt pusi in fata unor evidente o dau in procedura. Adica „no cojones”.

Asa cum am spus, nu conteaza cine castiga. Nici macar nu conteaza cum ne reprezinta (asta nu o va face nimeni). Conteaza in schimb ca inca odata ne vom lasa pacaliti ca sa-si bea unii cafelele la Mariott. Pe banii nostri. Pentru ca in final asta vor face toti.

de |2020-11-10T10:15:37+02:0010 noiembrie 2020|Editorial, Fără categorie, TOP NEWS|

One Comment

  1. Valeriu Andries 12 noiembrie 2020 at 09:33 - Reply

    Corect și trist. Justitia funcioneaza doar pt unii.

Leave A Comment