Seful serviciului Resurse Umane de la Mavromati infectat cu coronavirus! Nimeni nu a intrat la izolare din cei 60 de subalterni!

Stelian Aivancesei, seful serviciului RUNOS de la Spitalul de Urgenta Mavromati a fost depistat pozitiv cu Coronavirus. Biroul, cu toti cei 60 de angajati isi continua activitatea, nefiind nimeni izolat dupa ce a intrat in contact cu Aivancesei. Acest lucru se datoreaza deciziei managerului spitalului, Radu Malancea care a cerut tuturor angajatilor de la RUNOS sa vina la munca. Stelian Aivancesei, ca sef de birou, a intrat in contact cu absolut toata lumea din biroul unde este sef, dar si cu alti membri ai conducerii spitalului. In aceasta perioada Spitalul Judetean face angajari.

Este incredibil ce se intampla, ne-au cerut la toti sa venim la munca desi suntem contacti directi ai domnului Aivancesei. Pe de o parte inchid tot ce se poate inchide si pe de alta parte lasa atata lume care este contact direct cu un bolnav sa mearga nestingherita pe strada. Nici teste, nici ancheta, au intrebat doar daca am purtat masca in birouri, toata lumea a zic ca da si asta a fost tot. Puteau macar sa testeze angajatii din biroul RUNOS, 60 de persoane, insa nu au facut-o„, a declarat un functionar  al spitalului.

DSP confirma faptul ca Stelian Aivancesei a fost depistat pozitiv insa se sustine punctul de vedere ca nu puteau sa ia masura carantinarii unor persoane deoarece atat bolnavul cat si contactii au declarat ca au purtat masca tot timpul si au dezinfectat in jur in permanenta:

„Asa au spus ei, ca s-au protejat in permanenta desi au fost contacti directi. Nu am putut sa luam masura carantinarii la domiciliu pe acest motiv. Sigur nu este asa, au mai fost si fara masca insa daca asa au declarat si legea le permite acest lucru, nu avem nimic de facut. Speram ca domnul Aivancesei sa nu fi molipsit pe nimeni”.

Cazul Stelian Aivancesei si a subalternilor sai este un semn ca autoritatile au lasat garda jos in lupta cu virusul si ca exista decizii preferentiale, mai ales in sectorul medical. Practic orice angajat RUNOS putea munci de acasa daca autoritatile locale faceau minime investii in reteaua interna de calculatoare a spitalului.

de |2020-11-13T07:34:32+02:0013 noiembrie 2020|Fără categorie|

Leave A Comment