SĂ NU UITĂM de  programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile din 2016 despre care  pușcăriașul Dragnea ne spunea că VA FI RESPECTAT LA VIRGULĂ. În 2016, PSD a promis :

➡️ Construirea până în 2020 a 8 spitale regionale, fiecare cu câte 1000 de paturi

➡️ Construirea până în 2020 a unui spital republican cu 2500 de paturi

Programul de  guvernare PSD  a fost o MINCIUNĂ! Pesediștii nu numai că nu au construit spitalele promise, nu au fost în stare nici măcar să creeze cadrul legislativ pentru ACHIZIȚIONAREA STOCURILOR DE URGENȚĂ MEDICALĂ.  Au fost prea ocupați cu măcelărirea legilor justiției ca să-i facă scăpați de brațul legii pe corupții și hoții din PSD! Pandemia a găsit România cu STOCURILE GOALE!  Arafat: ACESTE ECHIPAMENTE AR FI TREBUIT CUMPĂRATE ÎN URMĂ CU DOI-TREI ANI! PSD a lăsat plecat de la guvernare lăsând visteria goală!

 

Așadar, alături de noile măsuri de protecție suplimentară care sunt în vigoare pentru următoarele 30 de zile, Guvernul a adoptat alocări bugetare suplimentare pentru sistemul de sănătate: s-a aprobat OUG privind stocurile strategice, respectiv achiziția a 1.500 de ventilatoare pentru ventilație non-invazivă, 1.000 sisteme de livrare oxigen terapie în flux mare, 3.000 de concentratoare de oxigen individuale și 50 de bucăți concentratoare oxigen mari, 500 aspiratoare portabile de secreție, 3.000.000 de teste rapide antigen, 50 milioane măști chirurgicale, 10 milioane seringi, necesare în pregătirea campaniei de vaccinare anti covid19. Suma totală estimată este de 67 milioane euro.

 

Guvernul nu intenționează să impună un lockdown nici înainte de alegeri și nici după, nici în 2020 și nici în 2021. Măsurile luate vin tocmai să prevină acest lucru. Luăm aceste decizii tocmai pentru a evita o situație mai gravă. Până acum am reușit să ținem lucrurile sub control și ne dorim să facem acest lucru și de acum încolo.

Românii înțeleg că măsurile pe care le luăm acum vin ca urmare a faptului că fiecare dintre noi ne dorim să putem sărbători Crăciunul și Revelion cât mai aproape de normal. Ne dorim ca de Crăciun românii să își poată vedea familia, să poată sta la masă cu cei dragi. Pe scurt, respectăm în perioada imediat următoare anumite măsuri de protecție ca să ne fie bine de Crăciun.

Sănătatea românilor rămâne principala preocupare a Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Primul nostru obiectiv este să oprim creșterea numărului de cazuri, care a depășit pragul de 10.000 zilnic. Sunt deja opt luni de măsuri de protecție, de restricții, sunt decizii care ne-au afectat viața tuturor.

România intră într-o nouă etapă de protecție a populației de riscul infectării cu noul coronavirus, alături de celelalte state europene, unde evoluția îmbolnăvirilor are aceeași curbă ascendentă ca și în România și chiar mai gravă. În Franța, președintele Macron a instituit starea de urgență, în Belgia s-au închis toate cafenelele și restaurantele, inclusiv cele din exterior și li s-a interzis oamenilor să circule pe stradă între miezul nopții și 5 dimineața, Italia a intrat și ea în carantină, printre măsuri se află interzicerea mersului pe afară între miezul nopții și 5 dimineața, muzeele și alte instituții culturale se închid, transportul public se va putea folosi doar la 50% din capacitate.

În ceea ce privește învățământul, în Slovacia clasele mari de gimnaziu și liceu sunt în online, cele mici și grădinițele sunt deschise; în Letonia învățământul este online pentru elevii de 7-12 ani, restul fiind la școală/grădiniță; în Italia s-a introdus un nou sistem “semafor”, în scenariul roșu sunt închise și clasele mari de gimnaziu alături de licee; Belgia a decis recent să extindă restricțiile, școlile au rămas închise după o scurtă vacanță de toamnă; Cehia a închis școlile în octombrie; Polonia va închide toate școlile săptămâna viitoare; Lituania a anunțat, de asemenea, închiderea școlilor.

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani