Comunicat PNL: „nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi!”

Programul de Guvernare 2021-2024 al Partidului Național Liberal, lansat miercuri, este un document amplu la care au contribuit peste 470 de specialiști. Ludovic Orban, premierul țării și președintele PNL a declarat că programul este un plan de dezvoltare naţională şi „nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi”.

Pe 6 decembrie, toţi suntem puşi în faţa unei alegeri decisive: mergem mai departe şi punem în aplicare programul de dezvoltare al României sau nu. Asta este dilema – atât de simplă, dar atât de importantă.

6 decembrie reprezintă un moment de referinţă în istoria României. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă ceea ce ne dezbină, lăsăm în urmă stângăciile şi nerealizările noastre şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi, dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort naţional.

6 decembrie este un apel naţional pentru o cauză naţională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, despre ceea ce se va întâmpla cu noi toţi. Acest plan e bine fundamentat, relevă cele mai buni practici internaţionale, evident adaptat la nevoile româneşti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde de euro.

În perioada de după pandemie o nouă mare oportunitate apare în faţa noastră – oportunitatea de a planifica şi de a folosi amploarea fără precedent a resurselor europene pentru a recupera terenul pe care l-am pierdut în toţi aceşti ani. De o asemenea oportunitate nu poate profita oricine, pentru că o astfel de oportunitate o pot fructifica numai aceia care au demonstrat până acum că au această capacitate de a avansa exponenţial România pe calea dezvoltării. Această oportunitate este istorică. Fie folosim această şansă şi devenim o ţară de top în Europa, fie, ceea ce nu ne dorim, o putem rata din nou şi putem rămâne din nou în coada plutonului. Locul României este în top.

Ne dorim ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre partide, să fie despre dezvoltare, nu despre acuzaţii între actorii politici, să fie despre viitor, nu despre trecut. Niciun român nu trebuie să rămână în urmă, oricărui român trebuie să i se dea o șansă, fiecare copil care se naște în țara asta trebuie să aibă acces la educație, să aibă șansa să reușească în viață. Ne dorim ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spital. Ne dorim ca românii să își testeze starea de sănătate periodic, un număr cât mai mare de români să fie diagnosticați cât mai rapid. Întreg sistemul de sănătate să fie reconstruit pe baze sănătoase. Ne dorim să construim spitale noi. Vom avea la dispoziție resurse enorme pe care România nu le-a avut până acum la dispoziție.

Vă rugăm să vă puneți încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră pentru PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acțiune. Fiecare vot contează. Avem nevoie de votul dumneavoastră, dar avem nevoie mai ales de puterea dumneavoastră, de credința dumneavoastră, de inteligența, entuziasmul și puterea de muncă pe care o aveți pentru a pune toți împreună în aplicare acest plan de dezvoltare de care România are atâta nevoie. Împreună vom reuși!

 

Programul de guvernare al PNL este disponibil aici:

https://dezvoltam-romania.ro/

 

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani

de |2020-11-23T13:51:41+02:0023 noiembrie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment