Periada de timp cel putin dubioasa impusa de Consiliul Judetean pentru constructorul care va moderniza drumul Prajeni-Plugari. CJ Botosani vrea si a semnat contract in acest sens ca cei 2,7 km de drum sa fie asfaltati in 8 luni. Si mai ofera si 6,8 milioane de RON (68 de miliarde vechi) fara TVA pentru acest lucru.

Parerile sunt impartite atat in mediul on-line cat si printre politicieni: este vorba fie de diletantism fie de combinatie.

  • Firma care a asfaltat si modernizat 42 de kilometri dintre Botosani si Suceava a facut acest lucru in 6 luni, Este vorba de UMB. Drum mai lat, mai lung, mai greu cu mult de facut decat cei 2,7 km dintre Prajeni si Plugari!
  • SC Conrec, firma care a asfaltat si modernizat de la 0 Drumul Tatarilor in Botosani, strada cu o lungime de 2 km, a facut acest lucru intr-o luna jumatate. Dar in acest timp a pus si borduri si pavele, a facut trotuare si a montat rigole.

Firma care a castigat licitatia si va avea nevoie de 8 luni sa asfalteze 3 km se numeste Cornel`s Floor si este din comuna Roma. De numele ei se leaga mai multe scandaluri si informatii care o plaseaza in randul firmelor influente politic si care prinde lucrari de genul acesta -7 milioane-2,7 km-8 luni indiferent de cine ar fi la putere, in orice conditii.

  • Firma Cornell`s Floor este implicata in scandalul Florin Turcanu, fost presedinte CJ care a fost condamnat la inchisoare in prima instanta. Constructorii din Roma i-au facut socrilor lui Turcanu o casa in schimul unor lucrari prin judet: asa au stabilit procurorii si prima instanta. (ALDE+Pro Romania)
  • Cornell`s Floor a imprumutatat fostului deputat si actualului candidat Cristian Roman (firmei familiei)o suma importanta de bani si i-a scos casa la vanzare: 2,5 miliarde lei vechi. Casa a cumparat-o tot Roman prin interpusi.
  • La Stauceni firma Cornell`s Floor a construit casa in care isi duce viata actualul presedinte CJ Botosani, Doina Federovici.

Oricum ar fi, termenul impus de CJ de 8 luni pentru finalizarea lucrarii de la Prajeni este extrem de scurt in raport cu ceea ce trebuie de executat. Ar insemna ca in fiecare zi ar putea fi asfaltati 11 metri. Daca s-ar fi lucrat asa si la drumul Botosani-Suceava lucrarea s-ar fi terminat in 3818 zile adica in 10 ani cu tot cu zilele nelucratoare puse la socoteala. Practic drumul Botosani-Suceava ar fi acum aproape pe terminate.