Mai venea odata Conventia Democrata cu 10.000 de specialisti. Probabil s-au  impiedicat pe la vreo crasma pentru ca dupa votul de la parlamentarele din 1996 n-a mai venit nimeni. Dintre specialisti.

Acum, in acelasi ton, PNL ne propune un exercitiu electoral care efectiv ne face sa chiuim de bucurie si care ne face sa prindem rand de pe acuma la sectia de votare: vor asigura 560.000 de locuri de munca. Cum au ajuns la cifra aceasta numai ei stiu, probabil printre strategii PNL se numara si cativa din cei 10.000 de specialisti CDR, care, treziti din betie, s-au apucat din nou de minciuni insailate.

Am retinut din aceasta campanie electorala ca PNL va asigura locuri de munca si ca PSD va garanta salariile si pensiile. Si USR si restul ce mai fac? Totusi e anormal sa vii electoral in fata oamenilor si sa le propui ceva ce ei deja au: si locuri de munca si salarii si pensii. Nimeni nu le-a luat pana acum, de ce le-ar lua de acum inainte? Avem nevoie de protectia PNL si PSD pentru pensii, salarii si locuri de munca?

Este un atac la inteligenta sa vii si sa promiti ceva ce e firesc sa se intample. Bunul mers al statului trece si prin Parlament. Cei ce se doresc membri in legislativ nu sunt in stare sa faca o promisiune de care sa se tina. Cand au incercat, tot timpul au dat gres. In schimb ei se cred Dumnezei si isi permit sa promita ceea ce deja romanii au: si salarii si pensii si locuri de munca. La locuri de munca inca stam bine sunt mai multe decat ar trebui, forta calificata trebuie. Dar e complicat sa promiti forta calificata. Oamenii vor crede ca vor trebui din nou sa puna burta pe carte, sa se recalifice, sa faca o schimbare majora in viata. Iar in fata oricarei schimbari, fiecare dintre noi e reticent. E prea complicat sa intri in amanuntele astea si nici nu ar sti sa le explice. Asa ca pana la urma se promit bani. Pentru ca toate promisiunile PNL si PSD converg in termenul „bani”.

PNL promite bani

PSD  promite bani

V-ati intrebat vreodata de unde ii au? Tot de la noi, din taxele si impozitele pe care le platim: firme, cetateni, fundatii, institutii. Dupa ce-si trag ei lefurile alea bengoase, ei si rudele lor (ca tot au promis locuri de munca), ce ramane impart la romani. Ei sunt Dumnezeii banilor si prin urmare isi permit sa-i promita: bani ambalati in priomisiune de locuri de munca, ambalati in salarii sau pensii, in burse si ajutoare. Ei doar asta stiu sa promita: bani. Pana la urma se pare ca tine smecheria, la fiecare ciclu electoral se promite acelasi lucru. Pentru ca lumea e saraca si cu bun simt si plina de speranta.

Insa, atata timp cat printre cei care isi doresc sa imparta bani se numara oprunisti, fripturisti si la propriu analfabeti functional, nimic nu se va schimba. Peste 4 ani Budai, Lupascu si Roman o sa promita tot salarii, pensii, locuri de munca. Si sa nu uitam, drumul Botosani-Targu Frumos.