A promis ca face acest lucru pana la final de an daca PNL va inregistra un scor rusinos la alegerile generale si s-a tinut de cuvant. Intr-o postare pe pagina pesonala de facebook, Marius Orosanu si-a anuntat demisia din calitatea de consilier local si din calitate de membru PNL. El ramane angajat ca si conducator al asezamantului Sfanta Mina. Orosanu ar fi fost varianta de viceprimar al PNL insa dat fiind faptul ca alegerile locale au fost pierdute de catre liberali, orizontul politic s-a stramtorat vizibil. Iata postarea integrala prin care Orosanu isi face iesirea din viata publica:

Da! Astăzi, acum spun „La revedere!” activității politice și activității publice. Am așteptat până în acest moment să fac acest anunț, deoarece nu am dorit ca decizia mea să fie speculată politic în timpul campaniei electorale sau în ziua alegerilor.

Pot spune că plec dintr-un partid aflat „la putere”, personal fiind convins că PNL va forma Guvernul, alături de aliații săi. Nu am vreo contribuție la acest succes, deși calitatea de membru PNL și, mai ales, cea de consilier local PNL mă obliga statutar și moral să mă implic. Scuze pot găsi, dar problema de principiu rămâne.
Plecând din PNL, evident că mă voi retrage și din Consiliul Local Botoșani, postul de consilier local fiind obținut pe lista PNL. Așa este legal, așa este moral! Cine mă cunoaște cu adevărat știe că nu-mi voi încalca principiile pentru indemnizația lunară de 1.095 lei și nu mă voi „agăța” de funcție! Voi lăsa locul vacant pentru un coleg care să facă mai mult și mai bine decât am putut eu face!
Vor fi multe speculații în urma deciziei mele, unele făcute din neștiință, altele cu răutate sau din diverse interese. Încerc să previn unele din ele cu următoarele informații, oferite vouă „direct de la sursă”:
✍️ Nu plec la alt partid! Pur și simplu ies din viața politică și din viața publică, după aproape 5 ani de politică și peste 20 de ani de activitate publică, incluzând aici și perioada de activitate sindicală.
✍️ Nu m-am certat cu nimeni din PNL. Din contra, am beneficiat de tot sprijinul și toată înțelegerea din partea colegilor. La ceas de bilanț, sunt conștient că am rămas dator PNL, deoarece am primit mai mult decât am oferit!
✍️ Decizia mea probabil îi va dezamăgi foarte tare pe Cătălin Flutur și Cristi Achiței, două persoane foarte dragi mie! Îmi cer scuze că-i dezamăgesc, dar sper să-mi respecte sau, cel puțin, să-mi accepte decizia!
✍️ Nimeni nu m-a îndemnat să mă retrag din politică, nimeni nu m-a constrâns sau șantajat. Nu sunt șantajabil cu nimic și mă mândresc cu asta! Decizia îmi aparține 100%!
✍️ Plecarea din PNL și din politică are un singur motiv: nu sunt bun pentru această activitate. Nu sunt un bun politician. Sunt un mediocru, în cel mai bun caz, iar eu nu pot accepta să fiu mediocru într-un domeniu sau o activitate. Sunt exigent cu cei din jur, dar și cu mine însumi. Mă „sancționez” tocmai pentru ineficiența mea politică. Oportunități și sprijin am avut, dar nu le-am fructificat!
✍️ Îmi cer scuze organizației municipale PNL pentru că i-am încurcat la locale. Deși acum plec, voi rămâne cu gândul că alături de primarul Cătălin Flutur puteam face o echipă bună pentru municipiul Botoșani. Funcția de viceprimar alături de primarul Cătălin Flutur era una din provocările mele profesionale. De aceea am candidat la locale. Nu a fost să fie! Am fost la 16 voturi de o nouă provocare.
✍️ Alte provocări profesionale nu am. Am scris asta de prea multe ori. Nu mă interesează nicio altă funcție. Îmi ajunge cea de șef centru la Sf. Mina, care mă stoarce fizic și psihic zi de zi. Și credeți-mă că după 8-9 ore de activitate la Sf. Mina nu mai ești bun nici de politică, nici de alte activități publice.
✍️ Nu știu ce va fi peste 2 ani, peste 5 sau peste 10 ani! Deocamdată știu că mă opresc aici și ies din viața publică a comunității noastre!
Să fiți iubiți!!!”