Surpriza de proportii in lumea afacerilor din judetul Botosani. Cea mai veche firma, inregistrata la Oficiul Registrul Comertului cu nr. 1 din 1990, este in pragul insolventei. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.2424/40/2020 de la Tribunalul Botoşani, conform portal.just.ro.

Potrivit celor spuse de Constantin Contac, cel care a infiintat si condus firma pana in prezent insolventa a fost ceruta de catre fiul lui, Liviu Contac:

Eu am o varsta si nu mai pot conduce firme, vreau sa ma ocup mai mult de mine. Am dat actiunile la copii, mai am si eu. Totul s-a facut legal, cu publicare in Monitorul Oficial, la Registrul Comertului. Liviu a devenit administratorul firmei. Cand am dat firma, nu avea nici o datorie, era o societate foarte solida. Am ramas surprins sa aflu ca a solicitat insolventa, dar eu am facut intampinare la Tribunal ca ma opun. De ce sa o bage in insolventa. Da duca toate utilajele si banii la cealalta firma a nevestei sale? Nu voi accepta asa ceva„.

In urma unor diferenduri din trecut, Liviu Contac a renuntat sa mai lucreze la firma infiintata de tatl sau si si-a desfasurat activitatea, tot de asflatari si deszapeziri la firma Big Conf, unde este actionara sotia sa, Marilena Contac.

Constantin Contac spune ca se daca va fi nevoie se va judeca cu fiul lui, Liviu Contac, pentru a putea pastra firma functionala:

Nu avea nici un motiv sa ceara insolventa. A facut la SC Transporturi Auto lucruri care nu se fac si n-s legale. A incalcat deciziile AGA si a luat decizii fara acordul actionarilor. Ma refer la decizii patrimoniale, cu utilaje si bani. Eu n am dat pe mineni afara, dar am vazut acum ca s-au facut restructurari. Probabil Liviu vrea sa aiba monopol, nu-l inteleg de ce face astea. Eu nu sunt deacord, mai am actiuni si am sa ma opun cat pot de mult”.

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Constantin Conțac, a renunțat anul acesta la acțiunile deținute la Transporturi Auto SA. El a cedat cea mai veche firmă privată din Botoșaniul fiului acestuia Liviu Conțac. Constantin Conțac, acum în vârstă de 75 de ani, avea controlul asupra firmei Transporturi Auto SA, prin intermediul Programul Acționarilor Salariați (PAS), structură juridică care deține pachetul 100% din acțiunile societății. Practic, modificarea de acționariat se produce în documente nu la firma Transporturi Auto SA, ci în interiorul PAS

Înfiinţată în anul 1990, societatea TRANSPORTURI AUTO SA, având ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”, a înregistrat în anul 2019 pierderi în valoare de 2.842.054 de lei la o cifră de afaceri de 29.023.035 de lei iar numărul mediu de angajaţi era 129. La finele anului precedent, compania a avut datorii de 10.217.985 de lei, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice (mfinante.gov.ro)