Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat joi seară că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Asta înseamnă că Revelionul 2021 va fi sărbătorit de români cu restricții.

Raed Arafat a vorbit despre ce urmează îm perioada sărbătorilor: „E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă.”

El a spus că și de Crăciun și Revelion vor fi în vigoare aceleași măsuri ca până acum. Asta înseamnă că nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani.

De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a spus Arafat.

Întrebat ce se va întâmpla totuși de revelion, dacă românii vor putea ieși măcar în fața casei sau a blocului, secretarul de stat a răspuns: „Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe – petreceri in strada, nu. Partiile sunt deschise dar respectand toate regulile care se aplica in jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică”.