Cormin Andrei: „Am căutat astfel o soluție ca bursele să fie majorate, comparativ cu valoarea inițială, dar să avem și un impact financiar sustenabil”

Intr-un comunicat trimis de cabinetul primarului, Cosmin Andrei incerca sa explice care au fost motivele pentru care a propus taierea cu mai bine de jumatate a burselor copiilor. Asta dupa ce toata campania electorala atat el cat si ceilalti membri PSD au facut din marirea pensiilor, alocatiilor si burselor un adevarat obiecti. Practic Andrei sustine ca prin aceasta micsorare, Botosani a ajuns la nivelul Clujului in ceea ce priveste banii acordati elevilor. Iata comunicatul integral:

Având în vedere informațiile apărute recent în spațiul public, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, face următoarele precizări.

Astfel, în ce privește închirierea, de către actualul edil, a unui brad de Crăciun, pentru care se plătește suma de aproximativ 14.000 de euro din bugetul local, pentru buna informare a cetățenilor menționăm că pentru acest obiectiv s-a semnat contractul pe data de 5 octombrie 2020.

Primarul Cosmin Andrei a depus jurământul în funcția pentru care a primit votul botoșănenilor, pe data de 27 octombrie 2020!

Mai mult, pe contractul de închiriere a acestui obiectiv, semnătura primarului nu apare nici măcar în calitate de viceprimar al orașului Botoșani.

Contractul de închiriere a fost încheiat între fosta conducere a municipalității și o societate din Botoșani, pentru o cupolă cu șiruri luminoase de 12,5 metri lățime și 100 de metri lungime, cu 12.000 de leduri, pentru o sumă de 35.000 de lei, respectiv un brad cu o stea 3 D, de 13 metri, cu 10.000 de leduri, pentru suma de 35.000 de lei. Per total, s-a ajuns la suma de 70.000 de lei, pentru închiriere până pe data de 16 ianuarie 2021.

Un alt aspect la care primarul Cosmin Andrei aduce precizări, face referire la alocarea burselor pentru elevi.

 În repetate rânduri, edilul botoșănean a arătat că susține elevii și actul educațional, însă în măsura în care și poate. Deblocarea situației privind racordarea sălii de atletism a Liceului cu Program Sportiv la utilități publice sau depunerea a două proiecte, în valoare totală de peste 6 milioane de euro, privind acordarea de echipamente elevilor și cadrelor didactice pentru învățământul online, respectiv dotarea unităților de învățământ cu dezinfectanți pot fi doar câteva exemple prin care primarul susține actul educațional.  

Condamnând modul prin care consilierii locali liberali s-au folosit de elevi și au solicitat majorarea burselor, primarul susține că noul impact financiar este nesustenabil, adică de 4.570.800 de lei, echivalentul a aproape 1 milion de euro.

„Păstrarea burselor la valoarea propusă de colegii liberali ar fi însemnat ori o creștere a taxelor și impozitelor botoșănenilor, ori o diminuare a numărului de burse acordate. Am căutat astfel o soluție ca bursele să fie majorate, comparativ cu valoarea inițială, dar să avem și un impact financiar sustenabil”, a precizat primarul Cosmin Andrei, adăugând că acesta ar fi de 2.560.560 de lei, impact peste cel al multor orașe din țară, inclusiv municipiul Brașov.

Prin urmare, bursele de performanță vor fi în valoare de 200 de lei, cele de merit de câte 150 de lei, de studiu – 130 de lei și bursele de ajutor social, de câte 120 de lei, cele de la Botoșani fiind mai mari chiar decât bursele acordate la Cluj – Napoca, prin decizia consilierilor locali din iulie 2020, unde cele de performanță sunt de 130 lei, de merit – 100 lei, de studiu – 85 lei iar bursele de ajutor social, de câte 80 de lei. La Timișoara, valoarea burselor este și mai mică, cuprinsă între 70 și 100 de lei.

de |2020-12-15T04:34:08+02:0015 decembrie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment