Dezamăgitor pentru mine a fost să aflu cu stupoare că nici măcar colegii mei din PRO România nu au ținut cont de ieșirea mea publică din cursul zilei de sâmbătă, prin care solicitam conducerii Primăriei Municipiului Botoșani, renunțarea la proiectul de micșorarea burselor școlare. Mai ales că, în luna noiembrie majoritatea consilierilor locali au votat pentru mărirea burselor pentru elevii botoșăneni.

Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut conducerea Primăriei Botoșani este fără nici un fel de scuză pentru  elevii care si-au pus speranțele că din această lună vor primi bursele majorate. Este de neiertat acest gest al aleșilor locali care au votat pentru reducerea burselor școlare, fiind vorba de 11 din totalul de 21 de consilieri. Prin votul lor au dovedit practic, o lipsă totală de empatie pentru elevii botoșăneni.

Întreaga conducere a Primăriei Botoșani trebuia să găsească soluții pentru acoperirea bugetară pentru majorarea burselor școlare, nu să-și arate incapacitatea în fața cetățenilor, mai ales a celor care au crezut în ei și le-au dat votul de încredere la alegerile locale din această toamnă.

Îmi pare rău că trebuie să afirm că mă dezic total de votul colegului meu de partid, viceprimarul Liviu Constantin Toma, dar este împotriva principiilor mele, votul său vizavi de acest proiect. Mai ales că nimeni din cadrul partidului nu s -a consultat cu mine și consider că a fost un vot “la comanda”.

Păcat că nici măcar acum unii oameni nu vor să se țină de promisiunile din campanie și dovedesc ca sunt și vor rămâne doar la stadiul de vorbe și nimic din ceea ce au promis nu se va concretiza, din păcate. Numai că, ceea ce nu trebuie să uite aleșii nostri locali, e că va veni vremea, chiar dacă va fi peste patru ani, când cetățenii îi vor taxa pentru toate greșelile și deciziile care au fost luate în detrimentrul botoșănenilor.

Cei care mă cunosc, știu că îmi voi păstra principiile indiferent de unele decizii care se iau, fără știrea mea, deși eu am considerat că o echipă funcționează printr-o comunicare continuă. Consider că  ar fi trebuit să se țină cont și de părerea membrilor de partid, atunci când  s-a hotărât ca viceprimarul Liviu Constantin Toma, să susțină deciza aleșilor PSD.

Păcat și dezamăgitor pentru mine, că nici măcar colegul meu nu a înțeles cât de importantă este educația în viitorul unei generații , al unei țări în care speranța unei schimbări în bine rămân copiii, cei care au nevoie de o susținere substanțială, atât morală cât și financiară, din partea întregii societăți românești.