Mesaj  cu talc postat pe pagina pesonala de facebook de catre deputatul Pro Romania Mihaela Hunca. Ea a participat la ultima sedinta de comisie din Camera Deputatilor si a anuntat ca va continua sa lupte pentru educatie pe un alt front decat cel parlamentar. Exista si posibilitatea confirmata de catre surse din cadrul PNL ca Mihaela Hunca sa revina la conducerea ISJ Botosani, sau chiar sa fie pastrat actualul manager Gabriel Hartie. Totul depinde de negocierile pe care le va purta Hunca cu reprezentantii PNL care vor negocia posturile la institutiile guvernamentale din Botosani. Atuurile lui Hunca pentru aceste negocieri sunt cele doua posturi de consilieri judeteni cu care oricand poate schimba soarta unui vot si viceprimarul Toma care in acest moment detine puterea absoluta in Primaria Botosani, votul sau functinand de fapt ca un vot de veto. Nici un partid nu poate face majoritatea si nu-si poate impune deciziile fara votul viceprimarului Toma. Pana in prezent votul lui Toma a imbogatit cu 4 milioane de euro cateva familii potente din Botosani, a facilitat construirea unui supermarket exact in locul unde a fost botezat Eminescu si a taiat la jumatate bursele tuturor scolarilor din Botosani.
In aceste conditii, cel mai probabil Mihaela Hunca va dori sa negocieze cu PNL posturi pentru ea si apropiatii din partid. Doar cu PNL pentru ca PSD nu prea are ce oferi din postura de pierzatori ai alegerilor generale.
Astăzi am participat la ultima ședința a Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport. Le mulțumesc tuturor colegilor din comisie pentru colaborare și implicare în rezolvarea problemelor sistemului de învățământ. Împreună am scris o pagină în cartea EDUCAȚIEI, iar istoria va decide calitatea acesteia. Le mulțumesc și celor din staf-ul tehnic pentru că ne-au fost de un real ajutor. Voi continua să lupt pentru EDUCAȚIE dar de pe alt front decât cel parlamentar.