Interesele personale primează pentru unii președinți de partid, care fac doar jocuri politice pentru a le fi lor bine și atât. Doctrina politică a partidului din care face parte fiecare dintre ei, fiind doar niște povești de păcălit electoratul, în preajma alegerilor electorale.

Oameni dragi, asemeni vouă, care vedeți deja circul politic făcut de noua conducere locală și județeană botoșăneană, m-a contrariat și pe mine, să văd cum aleșii nostri locali își dau votul pentru anumite proiecte, în funcție de interesele lor personale. Deși, în campania electorală s-au întrecut în promisiuni pentru bunăstarea cetățenilor, pentru un trai mai bun și pentru susținerea educației copiilor.

Ceea ce mă șochează de-a dreptul, e că partidul din care fac parte, respectiv PRO România, parca e al tuturor, votează după cum bate interesul, pe de o parte votează pentru micșorarea burselor școlare la ședințele de Consiliul Local cu PSD, pe de altă parte votează cu PNL la ședința de Consiliul Județean, pentru a beneficia de stimulente financiare și profesorii care au pregătit elevii olimpici, proiect care a inclus și majorarea cuantumului stimulentelor financiare pentru acești elevi.

Se pare că e vorba de un vot politic cu PSD la CL și un vot politic cu PNL la CJ. Eu, membru al Pro România, cum să tratez această diferență de opinii? Mai ales că în campania de la parlamentare mulți mă acuzau de traseism politic, ei bine …nu știu dacă merit cu adevărat, această etichetă pusă pe nedrept. Mai ales că mă consider un om vertical, sincer și onest, care nu a facut niciodată rabat de la cuvântul dat în fața cetățenilor, atunci când mi-am exprimat dorința de a avea un  județ dezvoltat, în care să ne facă placere să trăim.

Însă,  ce se întâmplă acum e clar : blat politic, adică o întelegere la nivel de partide pentru a vota ceea ce se vrea de anumiți șefi de partide, nu ceea ce își doresc oamenii. Mă uit la declarațiile politice și observ cum PSD acuză pe PNL și viceversa. Măi, oameni buni, sunteți puși acolo prin vot pentru a reprezenta interesele cetățenilor și chiar sunteți platiți de oameni. De ce nu lăsați orgoliile și să construiți ceva bun pentru Botoșani? Deja traiul mai bun promis în campania electorală, se vede prin majorările de taxe. Deja dezvoltarea Botoșaniului se vede prin circul ieftin pe care îl faceți în ședințele la care participați.

Spuneti STOP și fiți profesioniști! Botoșănenii s-au saturat de circul din ultimii patru ani, cred că e timpul și de administrație. Faceți și ceva treabă, veniți cu proiecte benefice pentru cei care v-au oferit încrederea, mai ales că timpul trece repede și acuși le cereți din nou votul pentru un nou mandat!

Nu contează că e PSD ,ca e PNL, ca e Pro Romania sau alții, ieșiți în față, arătați că aveți în rândul aleșilor locali și județeni și profesioniști, demonstrați că vreți o dezvoltare, fiți altfel și poate atunci vom avea o comunitate unită, vom fi botoșăneni toți și vom lupta pentru același obiectiv următorii patru ani, respectiv dezvoltarea Botoșaniului!

Eu nu vă învăț politică, însă politica înseamnă să fii lângă oameni și pentru oameni, lângă ei la bine și la rău. Fiți oameni mai presus de politicieni. Arătați că vă pasa dacă nu… plecați acasa!

Mai ales că țara noastră este într-un impas, cei de la putere neștiind cum sa o împartă, încât să-i mulțumească pe toți.  Haideți noi aici, pe plan local, să fim diferiți de ei, să arătăm ca putem face o altfel de politică, pentru comunitatea botoșăneană, o politică pentru noi, cei care dorim să trăim în Botoșani.