Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că luni au fost vaccinate 1.101 de persoane, astfel că numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 2.066. În ultimele 24 de ore, a fost validată o reacţie de tip alergic minoră, fiind de asemenea în curs de validare o reacţie adversă – disconfort local.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17.00 este:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (ieri, 28 decembrie) – 1101.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.

3. Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic)”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, o reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare.

“Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, a arătat sursa citată.