Schimbari masive la Prefectura Botosani. Dupa ce PNL si USR au facut guvernul desi nu au castigat alegerile vantul schimbarii va sufla mai tare prima data in Prefectura judetului. Cei doi subprefecti, Laura Cront si Rodica Zelinca vor fi nevoiti sa elibereze posturile pentru a face loc altor doua persoane ce vor ocupa aceste functii.

Conform unor susrse din Prefectura Botosani noii subprefecti vor fi de la USR si PNL si vor fi instalati cel mai probabil luna aceasta. Deja in tara au inceput schimbarile in prefecturi. Unul din actualii subprefecti, Laura Cront, nu-si va mai pastra postul desi a fost numita in functie de catre liberali. Cel mai probabil acestia vor numi pe aceasta functie ravnita din cauza salariului mare, un membru de partid care s-a facut remarcat in perioada electorala sau care a ramas fara functie in urma alegerilor.

Al doilea post de subprefect de Botosani a fost negociat de USR care va propune cel mai probabil pe Ionela Politic Zsoldi, care in toamna a fost reprezentanta partidului in Biroul Electoral Judetean. Cel putin asa sustin surse din prefectura.

Contactat, Andrei Dranca nu a dorit sa raspunda la intrebarea „pe cine va propune USR pentru functia de subprefect in Botosani„, desi a citit mesajul. Este dealtfel cunoscut faptul ca Dranca nu este o persoana care sa aiba relatii bune cu presa, in special cu cea care nu ii canta in struna iar modalitatea lui de a raspunde unor intrebari de interes public este sa taca din gura.

Dealtfel, membrii USR au inceput sa ocupe posturi in administratia locala. Ady Hobjila, cunoscut pentru manifestarile xenofobe si iesirile necontrolate pe retelele de comunicare a reusit cu succes sa ocupe postul de consilier personal al primarului de Dimacheni fiind nevoit sa faca naveta. Primarul de Dimacheni, Marinel Moruz, este unul dintre putinii primari de comune din Botosani care si-a permis sa isi angajeze consilier personal, efortul bugetar pentru saraca comuna botosaneana fiind unul considerabil.