Laudabila prestatia celor doi USR-isti din Consiliul Local. Posteaza pe retele de socializare, se consulta cu cetatenii, au pareri de bun simt si propuneri clare. Neasteptat la cata tensiune au acumulat in campania electorala, dar realmente laudabil. Probabil au si constientizat cat de tare a gresit USR pozitionandu-se nicaieri pe o axa politica, la alegerile locale din acest an. Cel mai sigur, acesta a fost sansa lor insa au ratat-o cu brio. Insa, acolo unde au ajuns, isi fac treaba.

Execrabili in schimb restul, care stau pititi asteptand numirile pe functii, fara nici un merit fara nici o calitate in ceea ce priveste expertiza administrativa. Aplica aceeasi tactica ca la alegeri unde in Botosani chinuit au scos un deputat la redistribuire: stau ascunsi, nu comunica si asteapta sa li se ofere ceva. Care au fost mai destepti au inceput deja sa se infrupte din banul public.

Cat de cabotin poti fi (nu e chiar nimerit termenul dar defineste o stare de fapt), sa te inghesui sa prinzi functia vietii: consilierul personal al primarului de DIMACHENI asa cum a facut-o vicepresedintele USR Ady Hobjila. Vai de mama ei comuna asta, un colt uitat de lume unde banii sunt extrem de putini si acum mai trebuie sa suporte si un salariu de consilier personal, deloc mic, pentru ca primarul nou ales nu este in stare sa conduca singur. Altfel nu se explica aceasta numire. Pana la urma desi au izbit atat alegerile locale cat si cele generale, capii partidului, Dranca si Hobjila si-au vazut visele transformate in realitate: unul deputat, celalt consilier personal al primarului de Dimacheni. S-au recompensat singuri, fiecare cum a putut.

Dranca, presedintele e cel mai castigat. Printre norii de jojoba el a zarit deodata Palatul Parlamentului. S-a dat jos din pat si s-a trezit cu imunitate si cu dreptul de a propune si vota legi. Evident si cu salariu barosan pentru ca necunosterea, dezinteresul, persiflarea si minciuna sunt cele patru caramizi de baza ale principiilor meritocratice la USR in Botosani. El si prietenii lui s-au trezit deodata posesori de chei la camara cu functii si cu siguranta se vor infrunta pe deplin.

Cel putin Dranca, pentru ca aburii de jojoba dau foame.

PS: Am o vaga banuiala. Cei doi USR-isti din CL vor capata alte functii, mai de decizie, care sa-i faca sa elibereze locurile in consiliu, astfel incat sa manance si verisoara lui Dranca un colt de paine calda si niste macra. E pe locul 4 pe lista.