Opozitie prost inteleasa

Fiind curva, politica e pentru curvari. Cel putin asa s-ar desprinde din clasica asemanare. Si ca sa fie curva pana la capat, desi s-au terminat alegerile, manipularea si intoxicarea e mai in floare ca niciodata. Doua comunicate de presa, unul apartinand „domnului ministru Budai” si celalalt senatorului Lucian Trifin, vin sa exemplifice acest aspect:

MARIUS BUDĂI(PSD):

PNL ȘI USR, PIERZĂTORII ALEGERILOR PARLAMENTARE, ASEMENI CLANURILOR DE INTERLOPI ÎȘI ÎMPART FUNCȚII ȘI TERITORII, FĂRĂ SĂ LE PESE DE PANDEMIE ȘI ECONOMIE”

LUCIAN TRUFIN(PSD):

STIMAȚI GUVERNANȚI, POATE ÎN PAUZELE DINTRE NEGOCIERILE PENTRU CIOLAN, VĂ MAI GÂNDIȚI ȘI LA LEGUMICULTORI”

Ca sa fim bine intelesi, asta insemna pentru cei doi alesi opozitie constructiva. Marius Budai, plimbat precum ursul, pe bani grei pe la toate televiziunile nu are argumente. Ar fi atatea de spus ca si oponent, dar trebuie sa ai si habar ce spui. Ca si cum PSD, cand a avut guvernarea in urma cu numai doi ani, cu o larga majoritatea ar fi facut altceva decat sa imparta functii pe cumatrii si legaturi de rudenie. In plus, asemanarea cu interlopii era mai evidenta in cazul PSD care s-a chinuit absolut toata perioada de guvenare sa blocheze justitia si sa ciunteasca legile penale poate poate ar scapa Dragnea de puscarie.

Cat despre pandemie, politizarea acesteia este strict apanajul unui politruc lipsit de orizont care cauta sa capete capital electoral prin explotarea suferintei si a necazurilor oamenilor. Pentru ca la altceva nu-l duce mintea. Ca fost ministru ce este el, Budai a putea prezenta un plan alternativ vis-a-vis de greselile guvernantilor in sistemul de protectie sociala. Punct cu punct, prezentat oamenilor, dus in Parlament si supus la vot. Dar nu-l are si pariu ca nici nu stie sa-l faca. Pentru asta iti trebuie scoala. In schimb fara multa carte, poti face comunicate de presa doar asa la misto sa arati ca esti „interesat”. In Parlament, pentru Budai opozitia insemna doar sa te opui si prin asta el intelege ca trebuie sa mearga la serviciu trimis de popor pe bani multi, doar ca sa nu ridice mana.

In cazul lui Lucian Trufin, lucrurile sunt mai clare si mai putin grave. Macar el abordeaza un subiect: legumele. Bun, pentru ca trebuie sa mai pui ceva pe langa ciolanul puterii, la care Trufin face pomenire. De parca el, cand negocia posturi si taia si spanzura prin zona sa, o facea pentru o masa la patru stele Michelin. Pentru Trufin, puterea este un ciolan si negocierile nu ar fi trebui sa existe niciodata pentru ca sunt ceva nociv. Sau o negociere ar trebui sa dureze doua ore si dupa aia gata, toata lumea la condus tara. Abordand problemele legumicultorilor, Trufin cauta sa isi asigure simpatia fermierilor pentru ca acolo sunt banii. Prostimea oricum cumpara de la supermarket sau din piata si sub nici o forma nu-si pune intrebari despre producatori.

Pana la urma ambele comunicate scot in evidenta modul empiric, primitiv, in care se face politica. Nu numai in Botosani, in toata tara. Si nu numai de catre PSD, de catre toata lumea. Nici comunicatele PNL nu erau mai de Doamne ajuta. Pentru ca ei, politicianii, stiu sa fie doar la putere si pentru ei doar asta inseamna politica.

 

de |2021-01-05T06:29:03+02:005 ianuarie 2021|Editorial, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment