Toti demnitarii liberali din Botosani care lucreaza in structurile guvernamentale centrale se intorc acasa. Rezultatele proaste de la alegerile generale a dus Botosaniul pe un loc codas in ceea ce priveste prefererintele alegatorilor fata de PNL iar acest lucru nu a ramas fara repercursiuni: doar un singur post de subsecretar de stat va fi alocat reprezentantilor PNL din Botosani.

Anuntul a fost facut pe un grup de comunicare al partidului chiar de presedintele PNL Botosani Costel Soptica. Acesta a subliniat ca totul se datoreaza rezultatelor proaste de la alegeri si ca decizia vine de la Bucuresti.

Gheorghe Sorescu, secretar de stat la Ministerul de Interne isi va pierde serviciul si se va intoarce acasa, impreuna cu Eduard Cosminschi seful ANPC, Viorel Grigoras secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Radu Lebada subsecretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului.

Toti patru au fost numiti anul trecut cu sprijinul filialei PNL Botosani.

In acelasi mesaj pe grupul de comunicare Soptica a indemnat liderii liberali sa isi depuna cv-urile pentru o functie de subsecretar de stat la Ministerul de Interne. Au acceptat doar Radu Lebada si Viorel Grigoras.

PNL Botosani a obtinut la alegerile generale doar 20% fiind zdrobit de PSD-ul condus de Doina Federovici, cosmarul lui Soptica de la alegerile locale.