Surpriza in luna afacerilor locale! Una din cele mai in voga companii, SC Vulturi SRL Corni, parte componenta a TRY Group a fost prinsa in Suceava ca detinea langa Veresti o exploatare ilegala. Practic fara nici un aviz cei de la nici o autoritate, firma din Corni excava apele raului Suceava si scoteau balst si nisip. Informatia a fost comentata pe larg in ziarul Obiectiv de Suceava. Actiunea comisarilor de la Garda de Mediu Suceava s-a lasat cu dosare penale, cu toate consecintele ce pot decurge mai departe.

Obiectiv de Suveava:

„Polițiștii și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au descoperit pe malul drept al râului Siret, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești, în locul denumit „Puntea Bursuceni”, urme recente de exploatare, precum și două excavatoare și două camioane, utilaje aparținând unei firme din Botoșani care nu are niciun fel de autorizare de exploatare în zonă

Luni, 11 ianuarie, polițiștii din cadrul SICE Suceava împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava și Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești,  în locul denumit „Puntea Bursuceni”, pe malul drept al râului Siret, la o distanță de aproximativ 300 m  de albia minoră a cursului de râu, au identificat urme recente de exploatare, precum și mai multe utilaje (două excavatoare și două camioane marca MAN) specifice exploatării și extracției agregatelor miniere de râu.

Din primele verificări s-a constatat că perimetrul mai sus menționat prezenta urme de săpătură și exploatare, situat în terasa râului Siret, iar utilajele identificate în zonă aparțineau S.C. Vulturi S.R.L. Corni, județul Botoșani.

Din declarațiile reprezentanților S.G.A. Suceava s-a stabilit că nu există acte de reglementare pentru nicio lucrare în zona verificată. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”.

SC Vulturi SRL este una din companiile locale foarte puternice. Ea activeaza indeosebi in domeniul impietruirilor de drumuri, avand in acest sens contracte cu mai multe primarii din judet. In ultimul timp, TRY Group, din care face parte SC Vulturi SRL a devenit cel mai important jucator de pe piata betoanelor.

Fiscul botosanean nu a primit nici o sesizare din Suceava referitoare la balstiera despre care se spune ca este ilegala. Doru Alupoaie, directorul Admninistratiei Financiare spune ca nu ar fi prima data cand nu sunt informaati de infractiunile economice de catre cei de la Politie:

Poate au anuntat la Antifrauda, la Parchet, la noi nu a ajuns nimic referitor la SC Vulturi. Daca cei de la Suceava vor trimite ceva, o sa investigam si noi din punct de vedere fiscal implicatiile„.

Botosani Necenzurat a incercat sa contacteze oficiali de la SC Vulturi SRL Corni, pe Marcel Cepoi, unul din actionari, insa acesta nu a raspus solicitarilor. In masura in care ne va trimite un punct de vedere, vom reveni.

 

foto: www.obiectivdesuceava.ro