Bataie de joc de oameni! Botosanenii s-au adunat de la ora 5 dimineata in fata la Taxe si Impozite! Primaria nepasatoare total!

De la primele ore ale diminetii au inceput botosanenii sa se adune in fata la taxe si impozite. Ieri institutia a fost luata cu asalt de catre botosanenii care au dorit sa isi achite impozitele locale. A fost nevoie de interventia jandarmilor si a politiei locale pentru a face ordine printre cei adunati la rand. Pentru a evita aglomeratia, astazi dimineata inca de la ora 5 oamenii au inceput sa se adune in fata sediului Ipozite si Taxe de pe strada Calea Nationala. Fara a tie cont de gerul nemilos acestia stateau in fata sediului si asteptau, randul fiind deja format.

Este prima data dupa foarte multi ani cand in Botosani nu s-au putut plati taxele si impozitele in prima zi lucratoare a anului. Primaria a decis ca cei de la taxe si impozite sa incepa sa colecteze dupa data de 15 ianuarie. Aceasta decizie a dus botosanenii la exasperare, sute de oameni luand ieri institutia cu asalt pentru a plati si pentru a beneficia de reducere.

Intarzierea se datoareaza se pare unei schimbari de soft si a schimbarii firmei care gestiona baza de date. Reprezentantii noi alesi ai Primariei stiau de aceste schimbari insa nu au luat nici o masura pentru a preveni asemenea blocaje. S-a ajuns astfel la o situatie incredibila cand lumea sta la rand in ger pentru a putea plati taxe. Nici sistemul de incasari on-line al municipalitatii nu functioneaza.

Evident ca nimeni de la Primarie nu s-a gandit sa trimita ieri sutelor de oameni care stateau la coada sa plateasca taxele, o cana de ceai fiebinte. In schimb au trimis politia locala.

de |2021-01-19T06:47:19+02:0019 ianuarie 2021|TOP NEWS|

3 Comments

  1. Bbogdan 20 ianuarie 2021 at 09:28 - Reply

    Autorul a uitat sa mentioneze ca perioada de plata a impozitelor cu ” reducere” este pana prin sfarstiul lui martie. Asa ca in loc sa planga de mila prostilor care stau la cozi de la 5 dimineata in ger, cu riscurile aferente, mai bine i-ar certa pentru inconstienta de care dau dovada. Aia mai lipsea din spitale, sa avem platitori de taxe degerati, cu stop cardiac sau mai stiu eu ce.

  2. Iulian 22 ianuarie 2021 at 12:32 - Reply

    Sa stai la rand (la „coada”) sa cumperi un anumit produs, pe vremea comunistilor insemna saracie, stim asta unii dintre noi ; in vremurile actuale, sa stai la coada pentru a cumpara ceva, inseamna ” reducere „,” promotie”,” ieftinire”, stim asta cu totii ; dar sa stai la un rand de la ora 5 dimineata si doar ca sa dai bani la stat pentru o banala reducere ….imi pare sincer rau , dar e o combinatie fatala de prostie cu saracie….ca o fi vina Statului, a primarului, a Guvernului ….nu conteaza…..tu ,ca si Om, trebuie sa ai demnitate ; laso- n colo de treaba…stai calm , vino la o ora decenta, ca ai timp sa platesti o taxa un an de zile….cine te grabeste ? ….realitate crunta !

  3. Cetatean 2 februarie 2021 at 12:12 - Reply

    Autorul a uitat să menționeze și faptul că primăria a inlocuit un soft care funcționa foarte bine după cum a fost dovedit în anii trecuți, inclusiv plata online, pregătind o mega informatizare a primăriei ce cu siguranță se va resimți in buzunarele botoșănenilor prin creșterea taxelor și impozitelor. Așa zise investiții prin fonduri europene efectuate acum, urmând apoi ca mega mentenanță asupra softurilor și rețelelor sa fie suportate de botoșăneni. Totul sub pretextul necesității schimbării și cheltuirii banului actual, neanalizand impactul pe termen lung asupra bugetului local și implicit asupra taxelor impuse cetățenilor pe viitor. Și cum toată lumea știe….și aceasta informatizare este făcută cu dedicație clara, instalarea softului fiind făcută chiar în regim de urgenta încă din decembrie anul trecut, urmând ca licitația, așa zis, publică pentru el să aibă loc în luna februarie a acestui an. Felicitări domnului primar proaspăt uns pentru grija acordată cetateanului!

Leave A Comment