Astăzi, dragi români, sărbatorim 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul din 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat.

Acum 162 de ani, o mână de oameni au reușit să realizeze acțiuni demne pentru a rămâne in istoria poporului român, au reușit să unească românii.

In schimb, astăzi ce face clasa politica? Luptă doar pentru funcții și interese personale. Conducătorii României de azi, nu construiesc, ci dezbină tot ceea ce strămoșii noștri au realizat.

Așa ca sper cu ocazia acestei zile, politicienii sa înceapă sa se comporte așa cum ar trebuie, astfel incat sa lupte pentru interesele cetatenilor și sa nu uite ca oamenii sunt prima prioritate și nu interesele personale. Învățați din trecut și puneți in practica in prezent și viitor. Învățați din istoria acestei tari de la mai marii conducători care au iubit tara.

La multi ani, dragi botoșăneni!