Primarul desemnat de judecatori Cosmin Andrei a facut o prima numire de exceptie. Pentru ca l-a ajutat in campania electorala si pentru ca fac parte din acelasi partid dar mai mult pentru ca a ramas fara loc de munca, fostul deputat Costel Lupascu a fost uns pe post de director la spitalul TBC. Aceasta numire nu a ramas fara ecouri si toti salariatii spitalului au formulat o scrisoare deschisa, de bucurie, prin care isi exprima adminiratia pentru decizia lui Andrei. Iat-o:

„Colectivul de la spitalul TBC multumeste pe aceasta cale domnului primar Cosmin Andrei pentru intelepciunea de care da dovada si pentru grija constanta pe care si-o manifesta pentru noi. Numirea lui Costel Lupascu pe functia de manager general demonstreaza acest lucru. Aveam nevoie de el. Un om atat de priceput la carat targa nu putea sa ramana pe de laturi si este limpede ca intrarea lui in sistem va netezi calea in a oferi servicii corecte si de calitate pacientilor. Am luat in considerare toate argumentele si am ajuns la concluzia ca o numire mai buna nu putea fi facuta. Plusurile lui Costel Lupascu sunt de netagaduit: aduce mingea de la fotbal mai bine ca nimeni altul, dexteritatea lui in a urca si cara pacientii pe targa este inegalabila, verbul pe care il poseda te lasa fara de cuvinte iar institutiile prestigioase la care a studiat il fac pe noul nostru manager o solutie de neegalat. Tinem pe aceasta cale sa multumim si colectivului profesoral de la facultatea „X si 0″ pentru faptul ca are rabdare si pregateste astfel de oameni care nu fac decat bine, atat noua colegilor lui cat si pacientilor”.

Prima achizitie a spitalului TBC Botosani va fi un set nou de targi cu care Costel Lupascu va face repetitie zilnic pentru a nu-si iesi din mana. Dealtfel acesta a declarat ca alergatul cu targa plina este pasiunea lui:

„In felul acesta ma mentin verde atat pe interior cat si pe exterior. Sunt mai verde pe exterior pentru ca dupa cum toata lumea stie, exteriorul este mai mare decat interiorul. Zilnic intentionez ca macar o ora sa plimb bolnavi cu targa. Daca nu vor fi disponibili la carat, voi urca pe targa colegi pe care ii voi plimba in pas rapid prin jurul spitalului. Un adevarat manager trebuie sa fie in forma tot timpul iar acest lucru nu se poate intampla fara exercitii”.

La spital se fac deja liste pentru cei care vor urma sa fie plimbati pe targa de catre Costel Lupascu. Deoarece cererea este foarte mare si pentru a se evita imbulzeala, doritorii sunt selectati in ordine alfabetica si programati pe zile. Astazi sunt astepate la inscriere persoanele a caror nume incep cu litera X.