Bustul lui I.C. Bratianu a disparut din Primaria Botosani. Acesta era expus in capul scarilor, imediat ce ajungi la etajul cladirii din Piata Revolutiei. In urma cu doi ani locul in care se dorea a fi amplasat bustul a declansat un adevarat scandal in Consiliul Local, membrii PSD opunandu-se ideii ca statuia liberalului, vinovat independenta tarii (zi nationala prilej de poze), sa fie amplasata undeva in Botosani. Ei s-au opus la toate propunerile PNL de a amplasa bustul in Botosani. Drept urmare acesta a fost expus in cladirea Primariei.

Bustul lui I.C. Bratianu a fost comandat si achitat si donat municipalitatii de catre consilierul local Marcel Maxim care a declarat in urma celor intamplate:

Le statea in gat bolsevicilor care conduc Primarie bustul lui IC Bratianu. Acum trebuie sa merg acolo sa vad pe unde l-au pus, unde l-au depozitat. Pentru ei istoria nu conteaza. Probabil vor amplasa acolo un bust cu Ion Iliescu„.

Primaria mai are statui la dispozitie, nefolosite. In locul lui IC Bratianu se poate amplasa statuia Sfantului Gheorghe care omoara balaurul. Sunt sculptati atat sfantul cat si balaurul. Aceasta statuie a fost comandata si platita de catre fostul primar PSD Florin Egner si nu a fost ridicata niciodata de municipalitate de la sculptorul care a realizat-o. Doar 420 de milioane de lei a platit Primaria PSD la acea vreme pe o statuie din ipsos pe care nici macar nu s-a sinchisit sa o ridice. Fostul primar Catalin Flutur declara la acea vreme ca „a amplasa o statuie cu un sfant, oricare, este un derapaj de la dogmele religioase ortodoxe„. Tot aceasta l-a somat pe sculptorul Darie Dup sa predea statuia catre Primaria Botosani insa acest lucru nu s-a intamplat.

Iata cu ce s-a ocupat IC Bratianu care nu merita o statuie in Botosani:

1 Decembrie 1918 este data la care „Adunarea Naţională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească” a proclamat, la Alba Iulia, unirea cu România. Erau ultimele provincii istorice care se alăturau ţării. Înainte de a fi întreagă pe hartă, România Unită a existat în mintea politicienilor, în lecţiile de limbă română, în strategiile militare şi în eforturile diplomatice. În timpul Primului Război Mondial, în fruntea guvernului României se afla liberalul Ion I. C. Brătianu, cunoscut ca Ionel Brătianu. Tatăl său, Ion C. Brătianu, fusese premier în timpul Războiului de Independenţă. Atunci când i-a venit rândul să conducă ţara, Ionel Brătianu a negociat cu liderii Antantei intrarea României în război, pentru Transilvania. 

Despre scandalul cu statuia Sfantului Mihai care omoara balaurul, puteti citi aici:

Iata statuia pe care a dat Primaria jumatate de miliard insa nu o detine nici in prezent