Departe de mine de a fi un fan inrait al lui Catalin Silegenu. Este vorba de prsoana care a facut surprize placute la alegerile locale de anul trecut cand a inregistrat ca si independent scoruri mai mari sau sensibil egale cu partide cu pretentii. Are si el greselile si hibele lui insa de un singur lucru nu poate fi acuzat: ca nu este bine intentionat. In plus, este vorba despre o persoana care comunica foarte mult cu oricine.

Sigur, politicienii stramba din nas cand aud de el. Cine mai e si Silegeanu asta? La PSD nu a rezistat pentru ca partidul a fost prea intepenit pentru el. Nu-si putea reveni din betia puterii si din liste de cumatrie iar acest lucru Silegeanu nu l-a suportat. A fost eliminat din partid pentru ca facea prea multa treaba, venea cu prea multe propuneri si era tot timpul in centrul actiunii. L-au perceput ca pe un pericol iminent si l-au eliminat. Liberalii nu-l iau in seama pentru ca ei sunt la guvernare si in plus daca nu ai dosar penal sau macar o condamnare ori amanta tanara, nu ai ce vorbi cu ei, nu te ridici la rangul lor. In plus, ceea ce propune Silegeanu este greu pentru liberali: sa se apuce repede repede de treaba. E imposibil, ei se odihnesc dupa alegeri. Cam asa  tratat el. Insa tanarul antreprenor nu se lasa batut, continua o „campanie electorala” pe care numai el stie de ce o face si o continua bine.

E mai tot timpul prezent pe retelele de socializare, intermediaza discutii intre oameni si factorii de decizie, sesizeaza probleme, face comunicate de presa, relationeaza cu cetatenii cu autoritatile, raspunde la absolut orice este intrebat, nu refuza niciodata un dialog cu nimeni. Mai mult, este unul din cei care au donat cel mai mult la inceputurile COVIDULUI si o persoana implicata in actiuni caritabile prin Rotary Club. De ce prin Rotary, asta iarasi numai el stie. Seamana a lauda, dar nu e. E adevarul si poate fi usor verificat. In ceea ce priveste interactiunea cu cetatenii, Silegeanu este de 5 ori peste PNL, USR, Pro Romania, ALDE si AUR la un loc. Are de spus ceva tot timpul, isi da o parere despre orice. Pana la urma nu e rau pentru ca orice roman este parerolog insa Silegeanu o face cu un scop. El spune ca vrea sa ajute si ca nu o poate face decat daca la un moment dat va fi la un nivel de decizie. Are el o intrebare la care nimeni inca nu poate raspunde: „Ce fac aia toata ziua pe la CJ, Prefectura si Primarie ca de fac nimic nu fac. Nu se cunoaste nimic, parca stau ascunsi„. Si iarasi nu greseste nici cu aceasta intrebare.

O sa auzim de Catalin Silegeanu pestre patru ani cu siguranta. Omul este in lumea lui, habotnic, construind piatra cu piatra. La alegerile trecute s-a grabit insa acum are tot timpul. Si o gasca de PSD-isti, PNL-isti si USR-isti care fac greseala dupa greseala, conducand in interesul lor si a rudelor lor. Deci are si va avea ce arata cu degetul. Si-a facut un grup pe facebook, unde deja are niste zeci de mii de sustinatori. Obtinuti pe cale naturala sau nu, acesti sustinatori exista si probabil il vor duce pe Silegeanu acolo unde isi doreste: intr-un loc de unde sa poata face bine comunitatii, fara combinatii, politicianism sau interese.

Si va avea sanse pentru ca deja la PNL si PSD capii de lista de la alegerile de peste patru ani se stiu deja. Adica tot astia. Sau mai bine zis tot aia care au fost si sunt, vor vrea sa fie. Si asta e in avantajul lui Catalin Silegeanu.