Reporter IS: Numărul doi din Apele Române și-a angajat tatăl de 69 de ani prin „detașare” la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani / Între Stelian Mețler, pensionarul de lux de la Ape, și chelnerița de la Master Club există o legătură: amândoi au venit cu detașare pe Filiera Vatra Moldoviței! Si Cristi Roman e pe lista de asteptare!

Stelian Metler a ocupat ani buni functia de director general la ITM Botosani, atat sub guverne PNL cat si PSD.
Potrivit acestora, Stelian Mețler a fost angajat în iunie anul trecut la Primăria din Vatra Moldoviței, iar câteva zile mai târziu a fost detașat la SGA Botoșani. Fiul acestuia a fost pus director general adjunct al Apelor Române de către fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită.

Primăria Vatra Moldoviței, de unde a fost detașat Mețler, este aceeași de la care a fost detașată și Simona Iancu, fosta chelneriță ajunsă pe o poziție importantă în Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, mai scriu jurnaliștii ieșeni.

Stelian Mețler a fost concediat în urma anchetei Reporter IS.

Constantin Mețler (fiul de 38 de ani) este menținut pe poziția de numărul 2 în „Apele Române”, deși are un trecut tulbure. În 2014, pe când era inspector ITM București, a fost reținut, împreună cu un coleg, deoarece ar fi luat mită, 3.000 de lei, pentru a nu amenda o firmă pe care o verificau.

Mai mult, în 2020, Mețler ar fi fost unul dintre trimișii directorului general ANAR pentru a schimba directori din filiale teritoriale ale „Apelor Române” cu membri sau simpatizanți PNL.

De notorietate, mai atrag atenția jurnaliștii de la reporter IS, este implicarea lui Constantin Mețler în schimbarea directorului de la Mureș, subiect al unei anchete RECORDER din toamna anului trecut. În ciuda protestelor publice ale federației sindicatelor de profil, Costel Alexe (fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, actual șef al PNL și al Consiliului Județean Iași) l-a numit totuși pe Mețler ca director general adjunct la „Apele Române”.

Citeste articolul integral pe https://www.reporteris.ro

Alt botosanean care se chinuie tare sa intre in sistemul bugetar la Apele Romane este Cristian Roman, vicepresedinte PNL Botosani. El era favorit sa ocupe postul de director la barajul de la Stanca Costesti insa numirea intarzie sa ii vina. Cel mai probabil va mai intarzia din cauza scandalului pricinuit de numirile „cu cantec” in posturi cheie la Apele Romane. Cristian Roman este de profesie inginer, el activand la SC Termica SA in trecut. Din 2004 Cristian Roman nu mai profeseaza meseria de baza dar in schimb a ocupat tot felul de posturi, chiar si la nivel central, cu ajutorul politicii.

Mai multe amanunte despre dedesubturile eventualei numiri a lui Cristian Roman la Stanca Costesti, puteti citi aici:

 

By |2021-02-05T12:38:08+02:005 februarie 2021|Important, TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top