Cu cateva luni inainte de finalizarea mandatului, directorul Nova Apaserv, Albert Tanase a renuntat la functie. Oficial, motivul il reprezinta presiunile la care a fost supus si faptul ca impreuna cu conducerea CJ nu s-a gasit o solutie pentru scoaterea operatorului de apa din criza. Momentan SC Nova Apaserv are conturile blocate in urma unei hotarari judecatoresti si este in imposibilitate de a face plati catre furnizori.

Procesul in urma caruia Nova Apaserv are de platit in jur de 7,2 milioane de lei catre o firma locala, a fost facut in momentul in care presedinte de Consiliu Judetean a fost Florin Turcanu. Acesta incearca sa duca pe functia de director la SC Nova Apaserv un membru ALDE, profitand de faptul majoritatii fragile de la CJ.

Doina Federovici a facut ieri o declaratie de presa vis-a-vis de situatia de la SC Nova Apaserv:

„Am luat act de demisia domnului Albert Tanasă din funcția de director general al Nova Apaserv, care a avut loc în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Administrație. Mâine dimineață, la ora 10:00, va avea loc o nouă ședință a Consiliului de Administrație în care se vor face propunerile pentru interimat. Conducerea executivă a Consiliului Județean va continua eforturile depuse în ultimele săptămâni pentru a debloca situația de la operatorul de apă, astfel încât populația să nu aibă de suferit.

Neoficial, motivul pentru care Albert Tanase a renuntat de bunavoie la postul de director SC Nova Apaserv o reprezinta politizarea excesiva a posturilor si faptul ca cei de la conducerea CJ s-au implicat doar declarativ in rezolvarea problemei de la furnizorul de apa.