Asa cum botosaninecenzurat a anticipat s-au stricat majoritatile atat in CJ cat si in CL din cauza scandalului starnit in jurul numirii directorului la SC Nova Apaserv. Liviu Toma, viceprimarul in functie membru Pro Romania a confirmat acest lucru sustinand ca el nu va vota in nici un caz in CL altceva decat proiecte dedicate comunitatii: „Nu poti conduce un judet intreg numindu-ti cumetrii pe functii„.

Biroul de presa Pro Romania a trimis in acest sens un comunicat pe care il redam integral:

 

PRO ROMÂNIA nu este de acord cu declarațiile total politice făcute de către președintele Consiliului Județean Botoșani- Doina Federovici referitoare la unele înțelegeri transpartinice făcute pentru numirea directorului provizoriu la NOVA APASERV SA Botoșani.

PRO ROMÂNIA rămâne fidelă principiilor fundamentale potrivit cărora formațiunea politică va urmări doar realizarea unei administrații viabile, constructive și transparente pentru realizarea intereselor comunității locale.

 Conducerea partidului nu a impus și nu va impune niciunui membru de partid aflat pe o anumită funcție să exprime un vot politic sau să influențeze anumite decizii ce pot constitui un interes politic.

Votul exprimat de cei doi membri ai Consiliului de Administrație de la NOVA APASERV a fost un vot cu caracter strict administrativ, un vot care să asigure o implicare individuală a tuturor factorilor de decizie locali și guvernamentali pentru asigurarea continuității activității operatorului serviciilor de apă și canalizare.

Sunt aproape 4 luni de când actuala conducere a Consiliului Județean Botoșani în calitate de acționar majoritar și autoritate tutelară a tratat cu indiferență problemele operatorului neavând nici o tentativă clară de identificare a unor soluții viabile.

PRO ROMÂNIA nu a deținut niciodată controlul asupra operatorului de apă, coordonarea instituțională exercitată prin Consiliul de Administrație și directorat fiind realizată în perioada 2016-2020 de către PSD. Este de notorietate faptul că fostul director general și membru de consiliu de administrație domnul Albert Tănasă a devenit membru PRO ROMÂNIA abia în luna iulie 2020.

Neputința, indiferența, orgoliul și interesul pur politic pot fi ușor marcate în spatele unor declarații prin care se urmărește denaturarea realității.

Membrii partidului PRO ROMÂNIA au avut și au independența de a vota conform doctrinei și promisiunilor făcute în scopul realizării intereselor cetățenilor și pentru implementarea tuturor proiectelor ce pot contribui la dezvoltarea comunității locale.

Vom fi și vom rămâne o formațiune politică ce va sprijini orice decizie administrativă constructivă și benefică și care nu va accepta strategiile și contradicțiile politice care să vizeze doar realizarea unor interese de grup și denaturarea realității.