Reprezentanții conducerii executive a Consiliului Județean Botoșani a avut un prim contact cu noua conducere a operatorului de apă, Nova Apaserv. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că interesul comun este readucerea pe linia de plutire a societății. Mesajul conducerii CJ este că nu se poate lua în calcul varianta intrării operatorului de apă insolvență.

De altfel, de-a lungul discuțiilor purtate la Consiliul Județean între reprezentanții Aquaterm și vechea conducere a Nova Apaserv, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a subliniat mereu că insolvența nu este o soluție, iar toate discuțiile trebuie pornite din acest punct.

Noi, Consiliul Județean, vrem să readucem pe linia de plutire operatorul de apă, nu să-l îngropăm așa cum s-a întâmplat în trecut. Ideea noastră este ca acesta să-și eficientizeze activitatea. Vom uza de toate pârghiile legale pentru ca ceea ce se întâmplă la Nova Apaserv să intre pe un făgaș normal, iar insolvența nu este o opțiune. De altfel, am demonstrat acest lucru în ultimele trei luni, în care societatea avea conturile blocate. Prin negocieri cu furnizorii și cu creditorii am reușit să ținem lucrurile sub control, lucru pe care așteptăm și de la noua conducere a operatorului”, a declarat Doina Federovici.