Director peste dezmat! (I)

Din 251 de zile lucratoare a lipsit peste 100 zile de la serviciu.  Din zilele lipsa avut  aproape 40 concediu odihna si peste 70 zile concediu medical. Recordul ii apartine lui Teodor Dimitriu, directorul PSD al AJOFM Botosani si nu a mai fost egalat pana in prezent de nici un alt sef de institutie. Iar retributia este pe masura, aproape 9000 de lei lunar salariu net.
In tot acest timp, au izbucnit scandalurile la AJOFM Botosani. Acuze de incompetenta si nepotism, s-au stricat serverele si agentii economici cu cereri de plata au fost intarziati, a existat chiar si un control de la minister, insa nimic nu s-a schimbat la agentia de ocupare a fortei de munca din Botosani.
 ANOFM, agentia natioanal, ANI si DNA au in vizor in acest moment ceea ce s-a intamplat la Botosani anul trecut, existand plangeri si anchete in curs de desfasurare, iar faptele semnalate prin petitiii de salariati ai AJOFM sunt considerate extrem de grave.
Toata nebunia de la AJOFM Botosani a inceput in primavara anului trecut cand s-a defectat serverul institutiei si nu s-au putut efectua plati pentru patru zile. Teodor Dimitriu nu era la serviciu, iar IT-istul institutiei nu a putut rezolva problema dar nici nu a cerut ajutor. De atunci, o serie de reclamatii interne au ajuns pana la Bucuresti la minister, care a dispus un control. Raspunsul ministerului dupa controlul terminat la finele anul trecut este socant: cei de la corpul de control au constat ca absolut toate cele reclamate sunt adevarate insa privitor la faptele de natura penala isi declina competenta in favoarea altor institutii iar pentru faptele de natura administrativa constatate nu se dispute decat masura „Sa nu se mai repete incepand de astazi„!
Agenţia , în prima jumătate a lunii aprilie 2020 a fost în imposibilitatea de a desfăşura activitatea prin intermediul sistemelor IT deoarece nu s-au dispus măsuri urgente de remediere. Lipsa comunicaţiilor a fost pusă eronat în seama STS , aspect infirmat şi de către IT-istul actual din cadrul instituţiei cât şi din cadrul ANOFM in urma unui control. De fapt, incidentul de la începutul lunii aprilie a anului 2020 s-a datorat unei avarii tehnice a unui switch generată de şocuri de curent , echipamentul nefiind protejat de sursă UPS proprie.

Până la data de 13 mai 2020 şi după data de 28.09.2020, autoturismul Renault al AJOFM Botoşani a fost directorului Dimitriu Teodor în permanenţă. Masina era utilizata în fiecare zi a săptămânii atât pentru deplasarea acestuia în interes de serviciu cât şi în interes personal. Asa se sustine intr-o  alta reclamatie trimisa la ANOFM.

Motivez afirmaţia că autoturismul era utilizat şi în interes personal exemplificând accidentul pe care acesta l-a avut în data de 15.04.2018 ,o zi de duminică, în judeţul Suceava. Ca urmare a acestui fapt, în perioada 15.04.2018-12.06.2018 autoturismul s-a aflat în reparaţii, nefiind utilizat , aşa cum reiese de altfel şi din Fişa Activităţii Zilnice pentru Autovehicule. AJOFM Botoşani nu a suportat contravaloarea reparaţiilor deoarece acesta era asigurat în baza Poliţei de Asigurare Facultativă a autovehiculelor CASCO la Omniasig. AJOFM Botoşani a suportat însă o rată mai mare a asigurării CASCO pentru anul 2019 deşi aceasta ar fi trebuit să scadă semnificativ.

În perioada 2018-2019 , salariaţii AJOFM Botoşani s-au deplasat în interes de serviciu în cea mai mare parte cu maşinile proprietate personală şi cu mijloace de transport în comun , singurele deplasări cu auto deţinut de către instituţie fiind cele la Trezorerie şi la Poştă a salariaţilor compartimentului administrativ, cu auto marca Skoda. Am cunoştinţă de colegi care au solicitat autoturism din dotarea unităţii pentru deplasare, în special cei care asigurau activitatea la Punctul de lucru Ştefăneşti dar au fost refuzaţi. Unuia dintre ei, cu toate că are domiciliul în Botoşani i s-a refuzat chiar decontarea transportului, pe motiv că a susţinut examen pentru Punctul de Lucru de la Ştefăneşti, distanţa Botoşani-Ştefăneşti fiind de aproximativ 50 km„.

Alte numeroase acuze s-au adus in sesizarile trimise la ANOFM: legaturi de rudenie intre sefii institutiei, conflicte de interese si venituri nemeritate pe diverse proiecte. Toate acestea vor fi prezentate pe rand in articolele viitoare.

Angajatii AJOFM Botosani sustin ca in urma tuturor acestor scandaluri si conflicte de interese in care sunt implocati sefii, singurii care au de suferit sunt agentii economici care nu au fost pusi la timp in plata in pofida cererilor si a cadrului legal:

Comisiei de control i-au fost prezentate cereri ale angajatorilor cu documentația aferentă, transmise Agenției în perioada 06-08 aprilie, descărcate și prelucrate la aceste date.

AJOFM Botoșani a raportat către _ANOFM următoarele date referitoare la numărul de solicitări prelucrate în perioada vizată:

  • la data de 06.04.2020: 143 solicitări primite de la angajatori;

  • la data de 07.04.2020: 44 solicitări primite de la angajatori;

  • la data de 08.04.2029: 103 solicitări primite de la angajatori

Bizar, Teodor Dimitriu spune ca nimic din cele sesizate la minister nu este adevarat. Asta desi in raportul de control, expertii de la ANOFM au constat ca toate sesizarile sunt indreptatite. Dimitriu crede ca este vorba de un complot care nu vizeaa decat schimbarea lui din functie:

A fost o defectiune prin aprilie, dar nimeni nu a avut de suferit. Masina am folosit-o ca eu mai vin sambata si duminica la serviciu si pentru ca nu avem paza, mai trec sa vad daca totul este in ordine. Stiu de aceste reclamatii, a fost si control, dar nu se confirma cele sesizate„.

Dimitriu nu neaga existenta unor anchete atat la ANI cat si la DNA.

Prefectul Dan Nechifor a trimis la randul sau un control care din nou a constat ca toate cele sesizate sunt adevarate dar insa nu a putut legal dispune nici o masura decat sa trimita cele constate tot la ANOFM:

Stiu ca la AJOFM sunt niste probleme, am trimis anul trecut control. Noi suntem atenti la tot ceea ce se intampla acolo si ar fi bine ca in cel mai scurt timp lucrurile sa intre in ordine„.

Marti, directorul AJOFM Botosani, Teodor Dimitriu va fi evaluat in ceea ce priveste competentele manageriale. Evaluarea va fi efectuata on-line pe zoom dar actualul director PSD nu-si face nici o probleme: „In ceea ce priveste performantele de management am rezultate foarte bune asa ca aceasta evaluare nu are de ce sa imi provoce emotii. Nu este prima„.

 

Vom reveni cu amanunte.

 

 

de |2021-02-20T07:15:32+02:0020 februarie 2021|Fără categorie, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment