Urgentele medicale cardiace si neurologice vor fi tratate in curand la Suceava. Pana acum, toti cei care sufereau un atac de cord si aveau nevoie urgenta de o interventie chirurgicala erau transferati la Iasi, la 120 de km departare. Conducerea DSP Botosani urmeaza sa semneze un protocul cu Spitalul Judetean Suceava prin care pacientii botosaneni cu acest gen de urgente vor putea fi tratati in orasul vecin.

Am avut o serie de discutii telefonice cu factorii de decizie din Suceava si am ajuns la un numitor comun. Vor prelua si pacienii din Botosani, urmeaza sa intocmim acte in acest sens. Probabil la finalul acestei saptamani voi merge la Suceava pentru a purta discutii mai aplecate asupra acestui protocol. Ar fi un lucru bun sa incheiem acest protocol de colaborare pentru ca pacientii ar fi scutiti de un drum lung si anevoies pana la Iasi unde erau transferati acum„.

Spitalul judetean din Suceava detine sala de chirugie cardiaca si instrumentar necesar, dar si personal calificat care sa poata opera. In Botosani, atat baza materiala cat si personalul de spacialitate nu exista.