Vesti bune pentru pensionari: Casa de Pensii isi va dubla numarul de angajati!

Vesti bune pentru pensionarii din România. Ministrul Muncii a anunțat că personalul Casei Naţionale de Pensii Publice va fi dublat în perioada următoare. Potrivit ministrului,  în sistemul CNPP vor fi angajaţi între 1.000 şi 2.000 de salariaţi.

Cat despre salarizarea acestorea, va fi asigurată din fonduri europene. Raluca Turcan a subliniat faptul că aceasta este singura soluție pentru a pune în practică reevaluarea dosarelor de pensii.

Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană”, a afirmat Turcan.

Turcan a mai declarat ca este preocupata de resursa umană care va trebui recrutată. Ea a subliniat faptul că, una dintre soluţii poate fi reangajarea personalului instituţiei aflat acum la pensie.

Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat”, a adăugat ministrul Muncii.

de |2021-03-08T06:10:24+02:008 martie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment