Comunicat Bogdan Carausu: „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că a rânduit să marcăm și în acest an Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti, la Botoșani!”

Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” și corul misionar „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” au organizat o slujbă de pomenire și o depunere de coroane la mormântul lui Mugur Călinescu, din cimitirul Pacea.

În lipsa unui monument dedicat memoriei deținuților politici anticomuniști la Botoșani, am fost nevoiți să ne omagiem martirii la mormântul tânărului erou anticomunist, Mugur Călinescu.

Pentru un oraș (un județ, chiar) care și-a adus prinosul de jertfă în lupta împotriva regimului comunist, Botoșaniul are o datorie morală a cărei îndeplinire ar putea începe prin proiectarea și construirea unui monument închinat sacrificiului eroilor anticomuniști.

Nădăjduim că autoritățile botoșănene vor înțelege, măcar în ceasul al doisprezecelea, că fără memorie și fără prețuirea trecutului popoarele se transformă rapid în mase amorfe de indivizi lipsiți de identitate, în populații fără conștiință și orizont.

Rămânem cu vorbele voievodului limbii române:

Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.”

de |2021-03-10T07:53:26+02:0010 martie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment