Modul în care primarul Cosmin Andrei dorește să administreze municipiul Botoșani, ne uimește pe zi ce trece prin măsurile pe care le ia în puținele proiecte pe care le coordonează. Mai exact, de astăzi, 15 martie, Primăria Municipiului Botoșani a închis Gradinița cu Program Prelungit nr.22 , situată pe strada Parcul Tineretului, pentru efectuarea lucrărilor de modernizare în vederea obţinerii autorizaţiei la incendiu. Astfel, decizia primarului Cosmin Andrei i-a determinat pe cei 292 de preșcolari să treacă în sistem on- line.

Sincer, nu știu dacă scopul părinților care duc copiii la grădiniță este să faca cursuri pe tabletă, telefon sau laptop? Cei care au ajuns la o asemenea decizie, oare s-au gândit ce vor face acei părinți care nu au bunici sau alte rude la care să apeleze pentru a sta cu cei mici, atunci când ei sunt la serviciu? Nu contest faptul că orice unitate școlară trebuie să fie în conformitate cu toate autorizațiile solicitate de instituțiile statului, dar înainte de a închide o gradiniță în mijlocul unui an școlar ar fi trebuit să se ia în calcul și efectele pe care le produce această situație, atât de neobișnuită. Toate lucrările de renovare și de modernizare trebuie să fie programate în așa fel încât să nu fie afectat actul educational , iar preșcolarii să poată frecventa grădinița. Mai ales că, să nu uităm că unitățile școlare au fost închise pentru o perioadă de timp din cauza Coronavirusului , deci ar fi fost timp și pentru astfel de lucrări administrative din partea Primăriei Botoșani, sau în perioada verii când copiii sunt în vacanța de vară.

Dar, se pare că așa e la noi, totul trebuie să fie pe dos și contrar lucrurilor normale și firești. Mă gândesc cu groază, dacă așa va fi tot mandatul domnului primar, plin de astfel de decizii controversate și ciudate.