Circ politic pe banii nostri, asta vedem noi ca și cetățeni, dacă ne uităm cum s-a realizat marea împărțeală a fondurilor alocate primăriilor pentru modernizarea drumurilor judetene și comunale, care a funcționat după același criteriu cu care ne-au obișnuit aleșii noștri, de peste 30 de ani încoace, si anume cel politic.
Totuși, în primă fază, această modalitate de distribuire a fondurilor autorităților județene după criterii politice, a pornit de la premierul Cîțu care a alocat anul acesta pentru județul Botoșani, fonduri diminuate considerabil față de alți ani, în conditiile în care actualul președinte al Consiliului Judetean Botoșani este din partea PSD.
Pe considerentul „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, la fel a procedat și Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, care a recurs la aceeași tactică politicianistă, întrucât a pulsat cu sume mai mari pentru primarii PSD, încercând parcă să-și răzbune colegii de partid când la ultima alocare de fonduri guvernamentale, de la finele anului trecut, au fost defavorizați în detrimentul primarilor liberali. Ceea ce m-a frapat a fost chiar franchețea doamnei președinte a Consiliului Județean, care și-a motivat decizia părtinitoare, prin reîmprospătarea memoriei liberalilor, care au fost avantajați în decembrie 2020 prin distribuirea fondurilor de la Guvern, si astfel s-a gandit dumneaei să facă dreptate politica. Dar oare se mai gandeste cineva si la nevoile comunitatii, la problemele reale ale cetățenilor? Se pare că nu, fiind în continuare un război politic între cele doua mari partide care ne conduc de la Revoluție încoace.
În loc să se înțeleagă și să împartă bugetul în mod egal pentru că până la urmă suferă cetățenii, din cauza acestui circ politic, observ că se continuă aceeași bătaie de joc în distribuirea sumelor de bani alocate infrastructurii rutiere, atât pentru consiliile județene din țară cât și pentru unităților administrativ teritoriale. Din păcate, se schimbă doar oamenii care dețin controlul și decid pentru noi, întrucât stilul de a impărți bani și a face „administrație„ nu se schimbă în niciun fel, rămânând același criteriu, cel politic.
Deși toți am vrut o schimbare, se pare că nimeni nu încearcă să facă o altfel de politică, o altfel de administrație, cu toate că cei mai mulți zic că ei aduc schimbarea pe care o așteaptă cetețenii de ani de zile, și aici mă refer la PNL, PSD și USR.
În loc să facă același circ politic pe care îl știm de peste 30 de ani, consider că pe aleșii noștri ar trebui să îi intereseze în primul rând nevoile comunității și nu culoarea politică a primarului sau a președintelui de CJ.
Ceea ce am putut observa eu la ultimele alegeri locale și parlamentare, mai ales că am putut interacționa cu oamenii în calitate de candidat, e că cetățenii nu mai au încredere în politicieni pentru că până acum nimeni nu a vrut să facă ceva real și concret pentru cel care i-a acordat votul de încredere. Trist este că deși se știa că vom trăi la fel de prost sau chiar mai rău, oamenii și-au îndreaptat atenția și votul tot către cele două mari partide care până acum doar au dezamăgit. De aceea trăim în aceeași sărăcie, din care parcă nu vrem să ieșim, mulțumindu-ne cu aceiași oameni politici care nu au demonstrat nimic, dar chiar și așa, au primit șansa de a ne reprezenta interesele noastre ca și cetățeni.
Ar fi ideal dacă întreaga luptă politică s-ar opri până la urmatoarele alegeri electorale și toată lumea s-ar concentra către binele omului de rând care are așteptări normale și de bun simț. Dacă toți ar face asta, atunci am avea drumuri demne de anul 2021, scoli și spitale modernizate, parcuri industriale. Pe scurt, un nivel de trai ridicat ca în alte orașe în care cei care fac politica nu se cearta toată ziua în presa, nici nu se critică ci și-au dat mana astfel încât să se vadă ceva constructiv în urma lor.
Oamenii sunt sătui de partide și certuri vor sa vadă și sa simtă pe pielea lor fapte și că cineva luptă pentru ei, indiferent că e președinte de CJ, primar sau parlamentar. Botoșănenii au nevoie de politicieni cerebrali și raționali care să împartă fondurile alocate primăriilor în mod egal și unitar, în funcție de capacitatea și nevoile fiecărei unități administrative teritoriale.
Comenteaza