Alegerile locale s-au incheiat inca din septembrie insa Judecatoria Botosani abia zilele trecute a pus punct. Pe 14 si pe 15 martie au fost date la topit buletinele de vot de la alegerile locale de anul trecut. La fix 6 luni de la alegeri, asa cum spune legea, voturile botosanenilor au fost arse.

Decizia judecatorilor a surprins pe toata lumea care spera intr-o renumaratoare, data fiind diferenta de doar 16 voturi dintre Cosmin Andrei si Catalin Flutur. Conform celor spuse de judecatori, daca vreo parte interesata trimitea o adresa precum ca buletinele nu trebuie arse intrucat constituie proba intr-un proces, acestea ar mai fi fost pastrate.

Judecatorul Adrian Murariu, purtatorul de cuvand al Judecatoriei Botosani spune ca

Buletinele au fost date la topit asa cum prevede legea, dupa 6 luni. Inca au mai fost tinute cateva zile in plus. Daca s-a ajuns la aceasta decizie insemna ca nu a fost nici o solicitare de la o parte interesata si instanta a dispus masura legala„.

Catalin Flutur a contestat atat la Tribunalul Botosani cat si la Curtea de Apel Suceava rezultatele alegerilor, insa pe motive procedurale a pierdut. El nu a dorit sa faca comentarii despre faptul ca buletinele de vot au fost topite:

Acum nu vreau sa declar nimic. Voi face o actiune ca sa aflu ce s-a ars. Din cate stiu, Prefectura a solicitat pastrarea buletinelor de vor pentru primar in Botosani si pastrarea buletinelor de vor de la o sectie din Dorohoi. Saptamana viitoare putem comenta mai multe pe aceasta tema dupa ce aflu si eu ce s-a dat la topit„.

Nici prefectul nu Dan Nechifor nu a facut prea multe comentarii, sustinand ca decizia apartine exclusiv judecatorilor:

Daca asa au decis, au stiut ei de ce. Cu siguranta nu cred ca incalca legea. Daca ar fi sau nu probe intr-un proces, asta doar partile implicate stiu. Ele trebuie sa se intereseze”.

Buletinele de vot din tot judetul au fost tinute la subsolul incubatorului de afaceri, spatiu gestionat de SC Locativa SA unde Catalin Flutur este director. Faptul ca au fost arse este conformat si de lipsa dispozitivului de jandarmi care le pazeau.