În vara anului 2016, colonelul Cornel Guluță era șeful Serviciului Logistic din cadrul ISU Botoșani.  Zece candidați s-au înscris atunci la concurs, iar în urma desfășurării probelor, a fost declarat admis un plutonier adjutant șef din cadrul ISU Botoșani.  Intermediar, după probele teoretice, acesta pierduse concursul. Lider era o femeie, dar plutonierul a primit punctaj maxim la proba sportivă și a urcat la o medie finală de 9,75, candidata coborând pe locul doi, cu media de 9,66.

Proba introdusă era exact specialitatea celui care avea să câștige Nemulțumită, a doua clasată a depus mai multe contestații. Ea a atras atenția asupra neîndeplinirii condițiilor de concurs de către plutonier.  În plus, femeia a verificat mai multe concursuri de angajare ale ISU, din diferite județe. Și-a dat seama că că ISU Botoșani era singura unitate care a introdus la condiții de studii și ”administrația publică”, în condițiile în care postul de ofițer pus la concurs era din zona tehnico-inginerească.

Stirea completa cu deznodamantul concursului si repercursiunile, o poti citi aici:

https://www.libertatea.ro/stiri/concurs-aranjat-din-pix-la-isu-botosani-fostul-sef-adjunct-al-institutiei-a-schimbat-regulile-pentru-a-si-favoriza-subalternii-iar-apoi-a-spus-ca-a-fost-indus-in-eroare-3476498?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=tolo-page-post&fbclid=IwAR3uaC9aLMZUQIamrzQmQ9s5L_iw3ps9gUkjFNBPAzDAkgwqcn50uwb7nCE