În urma alegerilor interne privind structura de conducere a Partidului Alianța Liberalilor Democrați, în cadrul cărora președintele filialei botoșănene, Roxana Florentina Țurcanu, a fost aleasă prim-vicepreședinte, s-au stabilit și primele atribuții privind activitatea politică ce va reforma partidul.

Astfel că, vineri, 23 aprilie, Biroul Politic Național a decis ca prim-vicepreședintele Roxana Florentina Țurcanu să se ocupe de politici educaționale și sociale  la nivel national.

Totodată, în cadrul Biroului Politic Național,  Roxana Țurcanu a propus ca secretar general pe regiunea Moldova să fie colegul nostru de partid, Dan Ionescu.

„În condițiile de față nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă și să demonstrăm  tuturor că se poate face politică chiar dacă ești membru unui partid mai mic. Am convingerea  că noua structură de conducerea a partidului va reforma din temelii întreaga organizare ALDE și vom reuși să fim una dintre principalele opțiuni ale cetățenilor la următoarele alegeri electorale”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Noul ALDE se pronunță pentru o Românie a demnității, a moralității, a respectului față de toți românii, o Românie a libertăților și a principiilor care funcționează ca lege, nu ca excepție. O Românie de Dreapta, pentru că Dreapta înseamnă Familia (adică viața însăși), Tradiția (adică înțelepciunea și valorile vieții) și Proprietatea (fundamentul libertății și al demnității noastre, care implică și o serie de responsabilități). Toate cele trei nu există decât împreună și depind îndeaproape una de cealaltă.

Orientarea noastră politică de centru – dreapta, cu doctrină liberală, ne determină să ne asumăm necondiţionat universalitatea, durabilitatea şi actualitatea valorilor liberale.

De asemenea, considerăm că România are nevoie de echilibru, de certitudine, de modernizare economică și conservare a tradiției culturale, de unitate, iar noul ALDE își propune și va fi această soluție politică echilibrată, de care românii au nevoie!