Școlile se redeschid, astăzi, pentru elevi. După o vacanță forțată, care a durat o lună de zile, aproape 2 milioane de elevi revin fizic la școală pe 5 mai. În paralel, se pregătește și vaccinarea copiilor cu serul produs de Pfizer.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că în aproximativ două luni, se vor trasa linii clare în această direcție, relatează Realitatea PLUS.

Este posibil să înceapă (imunizarea copiilor – n.r.) în momentul în care vom avea o rezoluție, o aprobare din partea EMA pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Eu cred că cel mai devreme ar putea începe în iulie-august. Singură problema e aceea că elevii vor fi în vacanță și o să depindă practic vaccinarea lor de ceea ce consideră părinții pentru că vorbim de decizia lor, va fi a părintelui nu a copilului”, a explicat Rafila.

Potrivit reprezentantului României la OMS, milioane de români vor fi vaccinați, astfel încât “probabil că în 2 luni o să atingem acest prag, 10 milioane de imunizări”. “Cel mai repede în luna octombrie, dacă suntem foarte optimiști”, a spus Rafila, referindu-se la imunitatea de turmă, necesară pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus din țara noastră.

sursa: www.realitatea.net