Decizie CA majoritar PSD: Modern Calor si-a dat in judecata nominal toti angajatii! Acestia pusi sa dea inapoi maririle de salariu!

Incredibil! 190 de salariati ai SC Modern Calor SA au fost dati in judecata de catre firma municipalitatii cu solicitarea de a inapoia maririle de salarii facute in 2019.

Motivul este pur si simplu halucinant. Directoarea economica Denisia Agapie a incurcat borcanele in pragul pensionarii si a aplicat gresit marirea de 5% la salariu pe care conducerea SC Modern Calor o negociase cu sindicatul. Greseala a fost descoperita anul trecut in urma unui control al ANAF Iasi care a dispus recuperarea banilor. Din nestiinta, cei de la Modern Calor nici macar nu au cotestat pe plan administrativ controlul celor de la ANAF desi au avut la dipozitie 6 luni!

Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie majoritar PSD, compus din Doru Constantin, Simion Drelciuc si C-tin Zarnescu si pusa in aplicare de catre managerul general al firmei, Florin Sandu. Initial, conducerea SC Modern Calor a incercat sa negocieze cu sindicatul sa convinga salariatii sa returneze banii insa acestia s-au opus. Toate aceste demersuri au avut loc in decembrie anul trecut insa in ianuarie toata lumea a fost trimisa in judecata pentru a inapoia marirea de salariu, negociata pe drept si semnata cu „managerii”.

In total suma pe care Modern Calor pretinde ca trebuie sa o recupereze de la salariati este in jur de 2,5 miliarde vechi ceea ce insemna ca fiecare angajat trebuie sa aduca de acasa intre 800 de ron si 1200 de ron.

Angajatii SC Modern Calor deja au inceput sa primeasca citatii acasa. S-a ajuns la situatia in care de exemplu cei din compartimentul juridic al firmei si-au scris singur actele de chemare in judecata si tot ei au formulat si intampinari prin care se opun deciziei CA de a inapoia banii.

Cele 190 de procese sunt judecate de 6 instante de judecata, nominal, pe fiecare angajat in parte. In prezent s-au depus cereri de suspendare din partea SC Modern Calor pana la finalizarea procesului cu ANAF.

Sindicatul Modern Calor a angajat un avocat care insa nu se va putea prezenta la toate procesele care vor avea loc in sali diferite, posibil si concomitent. Liderul de sindicat Florian Preda spune ca la toate intampinarile, pentru cei 152 de membri de sindicat au lucrat o saptamana patru oameni astfel incat a putut fi ajutata toata lumea:

Nu mi se pare normal sa te indrepti impotriva salariatilor pe o greseala de management. Nu i-am fortat sa ne mareasca salariile, a fost o negociere. Sa se indrepte impotriva cui a gresit. Firma era si este pe profit asa ca era de unde. Sunt oameni care lucreaza aici de 30 de ani si asta e rasplata lor. Pentru unii, marirea de 5% a insemnat 60 de lei pe luna in plus. Aveam la data cand s-au operat aceste mariri 52 de oameni cu salariul minim pe economie„.

Preda spune ca a fost instiintat de catre conducere ca decizia CA este ca toti salariatii sa fie dati in judecata si ca nu a avut cum sa se opuna. El afirma ca la mijloc este vorba de o greseala facuta de fostul director economic si ca acesti bani nu ar trebui dati inapoi:

Sunt sanse sa castigam procesul cu ANAF. Daca se intampla asta, se sting toate litigiile. Ramane insa gestul, de a da in judecata pe toti angajatii in loc sa recuperezi banii de la cei care au gresit si care se stiu foarte bine„.

Doru Constantin este persoana care a fost propusa de PSD pentru sefia SC Nova ApaServ si deocamdata este membru in CA acolo. La fel si Simion Drelciuc, un abonat al consiliilor de administratie.

Salariatii au semnat in 2019 majorarile de salarii cu 5% cu conducerea firmei pe niste acte si prognoze bugetare calculate de fostul director economic, Agapie Denisia. La randul lor toate aceste acte au fost verificate de controlul financiar intern al firmei, de catre economistul Mihaela Caprariu, iar managerul Florin Sandu si-a pus semnatura.

Ideea CA este ca salariatii sunt vinovati pentru ca au acceptat aceasta marire de salariu si au fost dati in judecata.

Agapie Denisia si Florin Sandu au fost abonati ani la rand la bonusurile financiare de sfarsit de an prevazute de contractele de mandat, bonusuri de sute de milioane de lei. Mihaela Caprariu este concubina directorului Florin Sandu.

Fostul primar, Catalin Flutur spune ca a auzit despre aceasta situatie insa nu a putut interveni pentru ca Modern Calor a fost stat in stat si cei de acolo au facut ce le-a trecut prin cap, unicul loc unde dadeau socoteala fiind filiala municipala PSD Botosani:

Pana la urma, cine a gresit trebuie sa plateasca. Ce vina au salariatii?”

 

de |2021-05-06T07:46:21+03:006 mai 2021|Fără categorie, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment