Cosmin Andrei la primul examen greu!

Daca pana acum poate fi considerat doar produsul unui scor electoral si ala pus la indoiala de jumatate-16 botosaneni care au participat la vot, Cosmin Andrei poate deveni primar cu acte morale in regula, daca trece examenul de maturitate la care este supus perioada aceasta. 

Pe scurt are de gestionat un aparent faliment al municipalitatii, in suma de 100 de milioane de RON, faliment produs de defuncta Termica si lichidatorul ei, Lulu Dascalu. (Lulu Dascalu care la cati bani cere, ar trebui sa isi platesca si el datoriile).

Faliment provocat cu siguranta fara nici o voie de oamenii numiti in functie de Flutur si poate chiar de el. E greu de crezut ca Flutur a vrut asa ceva mai ales ca nu a crezut niciodata ca va pierde alegerile, asa cum nici Andrei nu a fost 100% convins ca va castiga. Ar fi preluat el acum cocosa in caz ca ar fi castigat alegerile. Creditorii si lichidatorii nu iarta niciodata. Deci buba oricum s-ar fi spart.

Insa, la nivel declarativ ce vrea Andrei sa faca e de apreciat. Acum sa si faca. Da, trebuie audituri serioase la societatile CL, mai ales la cele care gestioneaza patrimonii grele. Trebuie sa faca aceasta comisie de ancheta sa se afle ce si cum s-a intamplat atunci. Trebuie sa nu tina cont de nume indiferent ca-i cheama Flutur, Iftime, Diaconu, Apostu, Sandu, Federovici sau Carai. A anuntat acest lucru in conferinta de presa si martorii sunt multi.

Vrem sa stim si noi daca la mijloc a fost greseala, incompetenta sau combinatie. Sau poate o eroare in judecata! Vrem sa stim si noi cum nu s-a stiut de acest lucru timp de 8 ani cu un PSD majoritar in primarie cu directori, consiliul de administratie si AGA la Modern Calor. Cand e vorba de 100.000.000 RON din banii targului, chiar vrem sa auzim nume si explicatii pertinente.

E de datoria lui Cosmin Andrei sa afle adevarul cu orice pret. Si a pornit cu jumatati de adevar. Nu durea sa spui ca firma de avocatura care a reprezentat Primaria este Casa de avocati Tudor din Suceava. Si sa mai vii pregatit cu alte contracte pe care aceasta firma le-a papat la Botosani. Juristii primariei sunt competenti? Nu stim, ca nu prea li s-a dat sansa sa demonstreze. Ce a fost important s-a dat la altii, intotdeauna la Primaria Botosani. Ar avea acum ocazia sa straluceasca.

Era greu sa accepti ca la Modern Calor e dezmat pe banii nostri? Ca nu au platit redeventa la energie electrica decat anul trecut la institentele Primariei si a Curtii de Conturi. Si a platit vreo 8 miliarde, nu 3. Dar de 10 ani de cand produce curent de ce nu a platit? Cu CA PSD si AGA tot PSD. Oricum 5 s-au prescris, dar Primaria daca se indreapta impotriva lor face rost de niste parale mai multe.

Nu mi s-a parut matur sa nu iei o pozitie cand managerul PSD sau PDL depinde de interes, al Modern Calorului sa dea in judecata vreo 190 de salariati sa le ia maririle de salarii inapoi. Cand de fapt vinovat e ala ce tine pixul si iubita lui.

Cert este ca mai mare sansa ca asta,sa demonstreze ca e primar, nu va avea Cosmin Andrei niciodata. Asa cum a mai spus, ori e primar ori scor electoral. Daca o rateaza, si orasul va intra in faliment. Si s-a dus cu deviza „la periferie ca in centru”.

Nu el va stabili vinovatii. Ii va stabili o instanta. Dar el, in numele orasilor trebuie sa-i depisteze si sa se indrepte impotriva lor. Indiferent din ce partid ar face parte.

Sa vedem.

 

de |2021-05-07T14:52:24+03:007 mai 2021|Editorial, Important, Local, TOP NEWS|

Leave A Comment