Jocurile pentru desemnarea unui director la CASs Botosani au debutat ieri la Bucuresti prin prima etapa a concursului, proba scrisa.

Protejati de numere, fara a avea identitatea dezvaluita pe motive de protectie, candidatii, avand in spate sprijinul partidelor politice locale si cuvantul liderului PNL Costel Soptica au sustinut ieri incapand cu ora 9 dimineata proba scrisa.

Nu au fost nici 3, nici 4 participanti ci fix 5, ceea ce insemna ca site-ul CASS nu este updatat cu toate informatiile.

Este vorba despre: BT 2900, BT 2827, BT 2717, conform rezultatelor făcute publice pe pagina oficială a Casei Naționale de Sănătate.

Iata numele celor 5 candidati care s-au prezentat ieri la Bucuresti la concurs ascunsi de numere desi isi doresc sa acceada in functii publice cu salarii extrem de mari:

  1. Mirela Sauca , sprijinta de PNL, favorita lui Costel Soptica si Crstian Roman. Ea este inginer chimist si teoretic nu are nici o treaba cu functia de director la CASS. Studiile nu recomanda. Nu o recomanda nici macar rezultatele politice, pierzand pe linie si la scor toate alegerile in zona Saveni, fie ca a candidat fie ca a organizat. Din motive misterioase este sustinuta cu ardoare de PNL si Costel Soptica desi politic s-a negociat ca functia de director CASS sa fie trimisa USR-PLUS.
  2. Florin Tudose, economist, membru USR-PLS. Se pare ca el va fi pacalitul acestui concurs unde s-a prezentat cu masiv sprijin politic si cu functia negociata.  El lucreaza in sistemul de sanatate publica, fiind unul din cei pe care macar studiile il recomanda sa obtina acest post.
  3. Mihaela Creanga, persoana misterioasa, nimeni nu stie nimic despre ea, nici macar din ce formatiune politica face parte. Exista posibilitatea sa fie un tehnocrat insa fara nici o sansa la acest concurs unde postul este negociat politic
  4. Veronica Andronache, contabila sefa a Casei de Asigurari de Sanatate. Ea este sprijinita de fostul deputat PSD Costel Lupascu cu care a fost la Bucuresti unde a cerut ajutor de la specialistii ministerului sa poata realiza lucrarea scrisa pentru concurs. Ciudat, ea vine pe filiera PLUS, formatiune politica unde fiica sa, Andreea, este membra.
  5. Cristian Brahrim, membra PNL, fost vicepresedinte CJ, fost director la Spitalul TBC. Ea este cea care l-a infrant in instanta pe Florin Turcanu, acesta primind o condamnare din cauza ca abuziv a exclus-o din partid, determinand astfel pierderea functiei de vice la CJ. Ea este o obisnuita a concursurilor in zona sanatatii publice.

Candidatii urmeaza a fi anuntati cand urmeaza sa sustina interviurile orale care vor fi „DECISIVE” in stabilirea managerului. Cel mai probabil, acesta va fi Mirela Sauca, care nu este la prima incercare de a deveni director CASS Botosani.

Mirela Sauca detine un laborator de analize medicale in Saveni, la fel ca si cel care o sustine Cristian Roman a carui familie detine deasemeni un laborator de analize medicale in Botosani. CASS face deconturile catre laboratoarele de analize printre altele.