Comuna Rachiti este prima care incepe vaccinarea din casa in casa, din poarta in poarta. Initiativa apartine primariei care a obtinut pentru aceasta campanie sprijinul DSP Botosani. Este primul demers de acest gen realizat de un UAT din judet. Spre deosebire, Primaria Botosani punea oamenii pe drumuri chemandu-i tocmai la marginea orasului, la Cornisa, pentru a se vaccina.

Primarul comunei Rachiti, Florin Bulgaru declara ca se va implica personal in aceasta campanie, propunandu-si sa insoteasca echipele de specialisti pe la casele oamenilor:

Împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică vom derula un proiect care se numește ”Vacinăm din casă în casă” în care vom organiza, de săptămâna viitoare, centre de vaccinare în Răchiți. Personalul nostru de la Primărie va merge din casă în casă să vorbim cu fiecare doritor în parte și transportul până la centrul de vaccinare va fi pus la dispoziție de Primăria Răchiți. De asemenea, în cazurile unde vor fi bătrânii imobilizați la pat sau bolnavii care nu se pot deplasa, vaccinarea se va face acasă la ei, doar să vrea să se vaccineze. Vom avea echipe mobile care vor merge să facă vaccinarea doritorilor care nu se pot deplasa. Salut pe această cale și mulțumesc DSP pentru implicare și înțelegere. Varianta sau ieșirea din această criză în care suntem este doar vaccinul!”

Vaccinul folosit va fi doar Pfizer. Campania pe debuta miercuri, 12 mai!