Desi este o forma subventionata de Primarie si cu actionar Consiliul Local, Moder Calor prin conducerea executiva face toate eforturile pentru a se sustrage de la a intoarce banii la comunitatea care o finanteaza.

Peste 50% din veniturile societatii le preprezinta in prezent incasarile din vanzarea de energie electrica. In schimb Modern Calor, cu excepria anului trecut, nu a platit nici un leu redeventa catre Primaria Botosani . Asta desi, asa cum arata si un raport al Curtii de Conturi, redeventa trebuia platita inca de la prima ora de functionare a noilor motoare din cauza faptului ca acestea au fost puse la dispozitia Modern Calor cu titlu gratuit de catre comunitate, prin Primaria Botosani.

Iata sumele calculate de Curtea de Conturi:

Asa cum arata Curtea de Conturi, aceste sume au fost aduse la cunostinta conducerii Modern Calor insa conducerea operatorului de termoficare a preferat sa atace raportul in instanta.

Din pacate, nu putem sa ne indreptam imptriva Modern Calor decat pentru sumele datorate in ultimii 5 ani. Restul s-au prescris„, declara surse din Primaria Botosani.

Toate aceste sume se afla in prezent in atentia conducerii primariei, mai ales prin prisma datoriei imense, de 100 de milioane de RON pe care UAT Botosani o are fata de Termica, firma condusa din pozitia de administrator special tot de de directorul Modern Calor.

Fostul primar Catalin Flutur spune ca este firesc ca Modern Calor sa platesca redeventa si pe energia electrica vanduta pentru ca motoarele cu care curentul este produs sunt ale comunitatii si au fost date gratuit la Modern Calor:

Nu le-a adus nimeni de acasa. Motoarele sunt luate pe bani europeni si pe bani de la Primaria Botosani. Energia electrica este produsa de niste masini, nu presupune mari costuri. Este firesc ca parte din venit sa se intoarca la comunitate. Pana acum nu se putea vorbi la Modern Calor, era stat in stat. Acolo doar PSD stie ce s-a intamplat si cum s-a condus pentru ca ei au fost la butoane prin reprezentantii AGA si CA.”.