1 milion de lei! Echivalentul a 200.000 de euro sunt banii pe care municipalitatea i-a platit catre Florin Sandu administrator la SC Termica si Constantin Dascalu, lichidatorul acestei firme. 

Pentru faptul ca a condus o firma care este pe cale sa bage orasul in faliment, actualul director al SC Modern Calor, Florin Sandu este platit in baza unui contract de mandat semnat cu Primaria cu suma bruta de 3000 de lei pe luna. El beneficiaza de acesti bani inca din 2010 si in total a fost platit cu 375.000 de lei.

La fel, lichidatorul Constantin Dascalu a incasat in acesta perioada de timp nu mai putin de 640.000 de lei.

In tot acest timp, SC Termica a derulat procese cu Primaria Botosani in urma carora solicita nici mai mult nici mai putin de 100.000.000 de lei noi. Practic, daca Primaria va plati aceasta suma in municipiul Botosani nu se vor mai derula investii pe o perioada de mai bine de 3 ani.

Primaria are timp 6 luni pentru a gasi solutii de stingere a debitului catre SC Termica. La expirarea acestui termen, lichidatorul Constanin Dascalu poate cere blocarea conturilor municipalitatii.

In toata aceasta perioada Florin Sandu a fost si managerul SC Modern Calor de unde a luat mai bine de 10.000 de lei lunar, evident tot din bani publici.