Pentru ca primarul Viorel Loznanu a construit un dig ilegal in mijlocul unei rezervatii naturale UAT Lozna a luat amenda de la Garda de Mediu 70.000 de lei. Edilul loznean dorea astfel sa-si ude gradina proprie de legume insa in timpul controlului a spus ca a executat lucrarea ilegala pentru ca masinile de pompieri sa poata intra si satenii sa poata trece de la un ogor la altul mai usor.

Cristina Kashyap, sefa Garzii de Mediu Botosani a declarat intr-o conferinta de presa vis-a-vis de acest caz:

In cadrul sitului s-au identificat lucrări de construcție care nu dețineau acte de reglementare din punct de vedere al mediului. Ca sanctiune complementara s-a dispus si aducerea locului la forma initiala„.

Primaria Lozna a semnat procesul verbal de control cu obiectiuni, semn ca va contesta in instanta. Prefectul Dan Nechifor a declarat in aceeazi conferinta de presa ca va trimite corpul de control la Lozna pentru a stabili daca amenda data pe UAT este corecta dat find faptul ca Viorel Lozneanu, primarul care a distrus un ecosistem sustine ca terenul pe care a construit este proprietatea sa personala.

 

Mai multe amanunte despre caz: https://botosaninecenzurat.ro/2021/05/13/a-distrus-un-ecosistem-ca-sa-si-ude-castravetii-primarul-din-lozna-si-a-tras-dig-ilegal-in-mijlocul-unei-rezervatii-naturale/